Yarışmada Birincilik Aldığım Hamsili Pilavım (Pilav yarışmasının birincisi)

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon






Malzemeler
25 gr tereyağı
25 gr margarin
Bir buçuk kase mısır unu
1 Adet soğan
Yarım kg pirinç
2 Su bardağından fazla su
1 Kilo hamsi
5 Adet nane yaprağı
İnce kıyılmış maydanoz
1 Çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı
Tencerede tereyağını ve margarini eritin
Soğanı ince kıyıp, yağda kavurmaya devam edin.
Üzerine yıkanmış pirinç ve tuz ilave edip, kavurun.
Önceden kaynatılmış 2 su bardağından biraz fazla suyu ilave edin. .
İnce kıyılmış nane yaprağı ve maydanoz serpin.
Karabiberi ilave edin. Kısa bir süre kaynatın.
Pilav hafif pişince bir kenarda biraz dinlenmeye alın.
Hamsilerin kılçıkları ayıklanıp temizledikten sonra mısır ununa bulayın daha sonra kalıbınıza dizin daha sonra pilavınızı dizdiğiniz kalıbın içine dökün kalan hamsileride üzerine düzgün bir şekilde dizin
Tavada kalan yağ ve suyunu pilavın üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, servis yapın. Afiyet olsun
__________________
Takıldığınız yerde bana sorabilirsiniz kızlar
HEPİNİZE AFİYET OLSUN
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Fındığım canım tarifte naneyi kuru olarakta kullanabilirsin canım ben burda herzaman taze bulabildiğim için taze kullanmıştım canımcım-hmm-hmm ayrıca bu tarifite iç harcına prasa havuçda ekliyebilirsin iç pilavı daha renkli ve güzel oluyor benim çocuklarım havuç ve prasayı sevmediklerinden ben katmadım ama misafirlerim geldiğinde havucu ve prasayıda katarak yaptığımdan biliyorum lezzetini gerçektende güzel oluyor afiyet olsun
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
4f63622d48372d50fa34e10.jpg


Süpersin balık sevmememe rağmen tarifin çok çekici gözüktü açıkcası ellerine kollarına sağlık tebrik ederim -alkis-alkis
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
tekrardan tebrik ederim canim,daha once hic yemedim,ama baligi ozellikle hamsiyi cok sevdigim icin ve tadinin cok harika oldugunu etrafim soyledigi icin,sana oy verdim,,,

bigun yaparda davet edersin artik,,,-kop
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
senmiydin o ellerine saglik canim ben kararsiz kalip etli pilava vermistim ama buda harikaydi tabeee:lululu:
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Tebrik ederim hamsiyi çok severim eminim pilavıda güzeldir paylaştığıın için sağol -hmm
 

zehra

Daimi Üye
Katılım
2 Şubat 2009
Mesajlar
546
Tepki
379
Puan
63
Konum
muğla
tebrikler canım ben balığı çok sevmem kokusunu duymassam belki severek yerim yoksa hiç aramam ama hamsiler güzel göründü gözüme ellerine sağlık
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
Bu pilavı görünce aklıma hemen sıla geldi
bu hamsileri ancak sıla böyle dizer dedim:hulya:
çok güzel gröünüyordu sıla ellerine sağlık
ama ben hiç cesaret edemiyorm niyeyse hamsili pilava
pirinçler hamsi kokacak ya
çok yadırgarmıyız acaba diye
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Fındığım canım tarifte naneyi kuru olarakta kullanabilirsin canım ben burda herzaman taze bulabildiğim için taze kullanmıştım canımcım-hmm-hmm ayrıca bu tarifite iç harcına prasa havuçda ekliyebilirsin iç pilavı daha renkli ve güzel oluyor benim çocuklarım havuç ve prasayı sevmediklerinden ben katmadım ama misafirlerim geldiğinde havucu ve prasayıda katarak yaptığımdan biliyorum lezzetini gerçektende güzel oluyor afiyet olsun

Sılam daha önceki tarifte 250 gr. mı yazıyordu yağ ben mi yanlış hatırlıyorum canım.

Hatta sırf o yüzden yapmadım bu kadar yağ bir yemeğe çok diye

250 gr.tereyağ ve 250 gr.margarin
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ellerine sağlık birtanem. Hiç yemedim ve çok merak ettim bu tadı. Harika gözüküyor. Yapımı da baya uğraştırıcı aslında -hmm
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Kızlar mesajlarınızdan da naladığıma göre hemen hemen hiçbiriniz yememişsiniz hamsili pilavdan anacım sizgelin ben size engüzelinden yaparım hamsili pilavımdan harika birlezzettir-kop-kop Trabzon'a ilk geldiğimde görümcem yapmıştı ve bana çok itici gelmişti hayatta yemem demiştim eeee ön yargılı olurda yemezsen benim gibi birde tadını sonradan alırsan bir daha asla vazgeçemiyeceğin lezzetler arasına girer deneyin eminim sizlerde çok beğeneceksiniz:sila::sila:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst