Yarın mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.294
Tepki
83.532
Puan
113
Konum
İstanbul
15630078.jpg


Bünyamin Sürmeli: Yarın mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın

Türkiye bu geceden itibaren yeni bir soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Sıcaklıklar 6-8 derece daha azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek. Yoğun kar yağışı ve oluşacak fırtına hayatı olumsuz etkileyecek. Meteoroloji Uzmanı Bünyamin Sürmeli, hurriyet.com.tr'ye özel yaptığı açıklamada vatandaşları uyardı. Yarın mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın ve araçlarınızı çıkarmayın.Sürmeli, yarın İstanbul'da etkili olacak kar yağışının daha önceki kar yağışı kadar etkili olmayacağını açıklarken, "Ancak, kar yağışı ile birlikte beklenen fırtına deniz ulaşımını çok büyük oranda etkileyecek. Vatandaşlar bu konuda dikkatli olmalı" dedi.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Sürmeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yarın fırtına bekleniyor. Deniz ulaşımı büyük ölçüde etkilenecek. Trafik yoğunluğu artabilir. Yoğun ve gün boyu sürecek bir kar yağışı bekliyoruz. Yağış pazar günü sona erecek."

MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA SEYREDECEK

BAZI İLLERDE OKULLARA KAR TATİLİ

Hava sıcaklığının; Yarın (Salı) ve Çarşamba günleri batı bölgelerde, Perşembe ve Cuma günleri ise ülke genelinde 4 ila 6 derece azalarak, hafta boyunca mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların, Şırnak, Siirt, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olmak üzere Güney Ege, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta, akşam saatlerinden itibaren Marmara ile Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetlice (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Şırnak, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli kar, Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksama vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

İç ve Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

İBB'DEN KAR UYARISI...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentte beklenen kar yağışı konusunda vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada kar yağışının bu akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da etkisini göstereceği belirtildi. Açıklamada, "Hava tahminlerine göre, akşam saatlerinde başlaması beklenen kar yağışı Cuma günü de devam edecek. Kar yağışının özellikle Anadolu yakasında etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri akşam saatlerinden itibaren bölgelerinde konuşlanacak. Gerekli durumlarda tuzlama çalışması yapacak. Kar yağışı süresince AKOM' dan yönetilecek çalışmalara 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel katılacak" denildi.

Hürriyet
 

tobe

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
7 Nisan 2011
Mesajlar
3.397
Tepki
3.765
Puan
113
Yaş
37
Konum
Eskişehir
Bencede yaz geç gelir bu gidişle ama baharda herşey bambaşka olacak Rabbimin izniyle inşallah.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst