Malzemeler
Jöle için:
4 bardak vişne suyu
7 kaşık nişasta
3 bardak şeker(Vişnenin ekşiliği nedeni ile şeker fazla)
Muhallebi için:
4 bardak süt
6 kaşık nişasta
2 bardak şeker
1 paket vanilya
Yapılışı:
Vişneler kaynatılıp tanelerı de püre haline gatirildikden sonra süzülür.
Soğudukdan sonra 1 bardak vişne suyu ıle 7 kaşık nişasta nişastalar eriyene kadar çırpılır.
Daha sonra kalan vişne suyu ve şeker ilave edilir.
Kaynayana kadar karıstırılarak pişirilir.
Kadeh,kup ya da benzeri bir kapa yan tutlarak yarısından daha az olacak şekilde dökülür.Yan durdurulabılecek bır kaba dizilir.(kup tercih edildiğinde yan durdurmak zorlayabılır)
Yan yerleştirilen jöleler buzdolabında beklemeye alınır.
Bu sırada da bır tencere de 4 bardak süt,6 kaşık nişasta,2 bardak şeker ve vanilya karıştırılır.
Kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
Buzdolabında bekleyen jölelerin üzerine dökülür.
Tekrar soğumak üzere buzdolabına konur...
Afiyet olsun...
Jöle için:
4 bardak vişne suyu
7 kaşık nişasta
3 bardak şeker(Vişnenin ekşiliği nedeni ile şeker fazla)
Muhallebi için:
4 bardak süt
6 kaşık nişasta
2 bardak şeker
1 paket vanilya
Yapılışı:
Vişneler kaynatılıp tanelerı de püre haline gatirildikden sonra süzülür.
Soğudukdan sonra 1 bardak vişne suyu ıle 7 kaşık nişasta nişastalar eriyene kadar çırpılır.
Daha sonra kalan vişne suyu ve şeker ilave edilir.
Kaynayana kadar karıstırılarak pişirilir.
Kadeh,kup ya da benzeri bir kapa yan tutlarak yarısından daha az olacak şekilde dökülür.Yan durdurulabılecek bır kaba dizilir.(kup tercih edildiğinde yan durdurmak zorlayabılır)
Yan yerleştirilen jöleler buzdolabında beklemeye alınır.
Bu sırada da bır tencere de 4 bardak süt,6 kaşık nişasta,2 bardak şeker ve vanilya karıştırılır.
Kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
Buzdolabında bekleyen jölelerin üzerine dökülür.
Tekrar soğumak üzere buzdolabına konur...
Afiyet olsun...