Beslenme Uzmanı Sue Gilbert
Yağ molekülü iki bileşenden oluşur..
1 Molekülün bel kemiği 'gliserol' (glycerol) dür.
2. Oksiyen, hiderojen ve karbondan oluşan zincir bel kemiği ile birleşir.
Bunlar birkaç tip yağ asidi oluştururlar ve bunların farklı karışımlarından farklı yağ asidi tipleri ortaya çıkar.
Yağ asidi içeren tipler
1. Monounsaturated yağ asitleri: Bu yağ asiti bir hidrojenin zincire dahil olamaması sonucu ortaya çıkar.
2. Polyunsaturated yağ asitleri: İki ya da daha çok hidrojenin zincire dahil olamaması sonucu oluşur.
3. Doymuş yağ asitleri: Tüm hidrojenlerin zincir oluşturması sonucu ortaya çıkar.
4. Omega-3 yağ asitleri: Birçok hidrojenin zincirden kaçması sonucu oluşur. Yüksek bir polyunsaturated asittir.
Trans yağ asitleri: Bu form hidrojenasyon sırasında ortaya çıkar.
alıntıdır
Yağ molekülü iki bileşenden oluşur..
1 Molekülün bel kemiği 'gliserol' (glycerol) dür.
2. Oksiyen, hiderojen ve karbondan oluşan zincir bel kemiği ile birleşir.
Bunlar birkaç tip yağ asidi oluştururlar ve bunların farklı karışımlarından farklı yağ asidi tipleri ortaya çıkar.
Yağ asidi içeren tipler
1. Monounsaturated yağ asitleri: Bu yağ asiti bir hidrojenin zincire dahil olamaması sonucu ortaya çıkar.
2. Polyunsaturated yağ asitleri: İki ya da daha çok hidrojenin zincire dahil olamaması sonucu oluşur.
3. Doymuş yağ asitleri: Tüm hidrojenlerin zincir oluşturması sonucu ortaya çıkar.
4. Omega-3 yağ asitleri: Birçok hidrojenin zincirden kaçması sonucu oluşur. Yüksek bir polyunsaturated asittir.
Trans yağ asitleri: Bu form hidrojenasyon sırasında ortaya çıkar.
alıntıdır