Yabanmersinli Pasta

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
85.086
4558451451.jpg

Bu da çok eski bir tarif klasörüme bakmasan unutacaktım. Herhalde üzeri çukurlu olmuş diye eklemedim :düsün:

Yabanmersinli pasta

Pandispanyası (18 cm’lik kalıp için)

3 Adet Yumurta
3 türk kahvesi fincanı Toz Şeker
1 türk kahvesi fincanı Yoğurt
1 yemek kaşığı Sıvı Yağ
2 yemek kaşığı Kaynar Su
3 türk kahvesi fincanı Un
Kabartma Tozu - vanilya

Üzeine :Yabanmersini (tane) kakao

Islatma suyu :Yarım su bardağı suyu 2 yemek kaşığı tozşekerle birlikte kaynatın.Soğuduktan sonra 1 paket vanilyayı ekleyin...

Yabanmersini peltesi :1 küçük kase yabanmersini (taze) 1 bsu bardağı su,3 kaşık şeker,2-3 kaşık nişasta

Kreması :3 yemek kaş. un ,7 yemek kaş. tozşeker Yarım kg süt ,25gr.margarin ,Vanilya

Kremanın yapılışı :Vanilya ve margarin hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.Ateşten aldıktan sonra vanilya ve margarini ilave edip iyice çırpın bir kenarda soğumaya bırakın.En son damla çikolatayı koyun...

Yapılışı

Yabanmersinlerini,nişastayı,şekeri ve suyu robottan geçirip süzün pelte gibi pişirin (çok sıvı olmasın) Soğumaya bırakın

Pandispanya malzemesini iyice çırpıp yağlanmış kalıba dökün 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin. İkiye kesip kelepçeli kalıba yerleştirin ve ıslatıpönce krema onun üzerinede pelteyi sıvayın ikinci keki koyupkalan kremayı sürün kakao serpip buzdolabında soğutun...

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
72.282
Ellerine sağlık canım benim çok güzel görünüyor :puan:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar