Bu da çok eski bir tarif klasörüme bakmasan unutacaktım. Herhalde üzeri çukurlu olmuş diye eklemedim
Yabanmersinli pasta
Pandispanyası (18 cm’lik kalıp için)
3 Adet Yumurta
3 türk kahvesi fincanı Toz Şeker
1 türk kahvesi fincanı Yoğurt
1 yemek kaşığı Sıvı Yağ
2 yemek kaşığı Kaynar Su
3 türk kahvesi fincanı Un
Kabartma Tozu - vanilya
Üzeine :Yabanmersini (tane) kakao
Islatma suyu :Yarım su bardağı suyu 2 yemek kaşığı tozşekerle birlikte kaynatın.Soğuduktan sonra 1 paket vanilyayı ekleyin...
Yabanmersini peltesi :1 küçük kase yabanmersini (taze) 1 bsu bardağı su,3 kaşık şeker,2-3 kaşık nişasta
Kreması :3 yemek kaş. un ,7 yemek kaş. tozşeker Yarım kg süt ,25gr.margarin ,Vanilya
Kremanın yapılışı :Vanilya ve margarin hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.Ateşten aldıktan sonra vanilya ve margarini ilave edip iyice çırpın bir kenarda soğumaya bırakın.En son damla çikolatayı koyun...
Yapılışı
Yabanmersinlerini,nişastayı,şekeri ve suyu robottan geçirip süzün pelte gibi pişirin (çok sıvı olmasın) Soğumaya bırakın
Pandispanya malzemesini iyice çırpıp yağlanmış kalıba dökün 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin. İkiye kesip kelepçeli kalıba yerleştirin ve ıslatıpönce krema onun üzerinede pelteyi sıvayın ikinci keki koyupkalan kremayı sürün kakao serpip buzdolabında soğutun...
