Yabancı çıkmaya başladı, dolar yükselişe geçti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
dolar15_b.jpg


Yurtiçi döviz piyasası, dünya borsalarındaki olumsuz seyir, avro/dolar paritesindeki hareket ve Rusya Merkez Bankası'nın Ruble'yi devalüe etmesinin etkisiyle bir miktar yükseliş yaşadı.

Bankalararası piyasada dolar kotasyonlarında fiyat öğle saatlerinde, alışta en düşük 1,5615 YTL, en yüksek 1,5845 YTL, satışta en düşük 1,5895 YTL, en yüksek 1,5935 YTL olarak belirlendi.

Uluslararası piyasalarda avro-dolar paritesi 1,2753, sterlin-dolar paritesi 1,5598, yen-dolar paritesi ise 97,71 düzeyinde seyrediyor.

Bir banka yetkilisi, yurtiçi döviz piyasasında dün akşam itibariyle başlayan bir yabancı çıkışı olduğunu belirtti.

Banka yetkilisi, piyasadaki çıkış hareketinde avro/dolar paritesinin aşağı gelmesi, borsalardaki havanın bozulması ve Rusya tarafında Ruble'nin devalüe edilmesinin etkili olduğunu vurguladı.

Rusya Merkez Bankası, Ruble'nin Avro-Dolar sepeti karşısında ağırlıklı ortalama fiyatının yaklaşık yüzde 1 gerilemesine için verdi. Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada kurlarda daha fazla dalgalanma ve Ruble'den hafif değer kaybının mümkün olduğu belirtildi.

Yetkili, bu sabahki pozisyonlardan görüldüğü kadarıyla YTL'den bir miktar çıkış ve Güney Afrika para birimi olan Randı'na giriş yaşandığını vurgulayarak, şu şekilde konuştu:

"Genelde müşteri tarafı satışta görünüyor. Ancak yabancılardan gelen alımlar müşteri satışlarını fazlasıyla karşıladığı için dolar/YTL kurunda 1.5800'lere kadar işlem gördük.

Dolar/YTL kurunda 1.6000 bölgesinde direnç bulunuyor. Şu anda 1.5300 seviyesi de destek olarak görünüyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst