Yaban Mersini Sosuyla Tütsülenmiş Tavuk Göğsü

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
122458.660x372.jpg


Malzemeler

Mayonez için:

20 mililitre sirke
1 yemek kaşığı hardal
1 adet yumurta sarısı
70 mililitre zeytinyağı

Salata için:

500 gram roka
1 parça tütsülenmiş tavuk göğsü
100 gram yaban mersini

Sos için:

200 gram yaban mersini
400 mililitre yoğurt
100 gram mayonez
1 ölçü yaban mersini likörü
1 tutam karabiber

Smoothie için:

900 mililitre soya sütü
400 gram yaban mersini
1 yemek kaşığı şeker

Mayonez:

Yağ hariç malzemeleri bir kaseye alıp iyice karıştırın. Yağı dikkatlice ekleyip pürüzsüz bir macun elde edene kadar karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Salata:

Rokayı yıkayıp kurulayın ve 4 servise bölüştürün. Tavuğu ince şeritler hâlinde kesip salataların üstüne yerleştirin.

Sos:

Yaban mersinlerini el blenderiyle ezin. Yoğurt ve mayonezi içine katıp bir miktar da yaban mersini likörü ekleyin. Tuz ve karabiber ekin. Salatayı sosla servis edin.

Smoothie:

Soya sütünü bir kaba alıp yaban mersinlerini ve şekeri ekleyin. Pürüzsüz hâle gelene kadar karıştırın ve uzun bardaklarda servis edin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst