Vücudunuzu yaza hazırlamanın etkili yolları

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Yazın yaklaşmasıyla korkulu günler başlıyor yani vücudumuzun gözler önüne çıkacağı plaj sezonuna az kaldı. Peki vücudumuz yaza hazır mı?

v%C3%BCcudunuzusevin_200.jpg


Vücudunuzun da sevgiye ihtiyacı var... Nasıl mı? Kalça, karın, basen, dekolte ve kollarınızı daha sıkı ve fit göstermek için çeşitli bakım kürleri, tedavi yöntemleri mevcut.

Kalça masajı

Sıkılaştırın: Spa merkezlerinde özellikle kalça bölgesine ve selülitlere yönelik masajlar bulunuyor. Lokal dolaşımı ve lenf drenajını artıran masaj manevralarıyla yağ hücrelerinin hacimlerinin azalmasına; kullanılan özel masaj yağları ile de cildin nemlendirilmesine çalışılıyor.

Kusurları yok edin: Mavi ışık terapisi olarak bilinen Aesthera Ppx, hassas vakum ve geniş bandı ışık teknolojilerini bir araya getirerek varis ile çatlak tedavisine yardımcı oluyor. Beş seansta etkili bir sonuca ulaşabilirsiniz.

Kremleri deneyin: Dior Svelte Reversal; hacim üreten hücreleri destekleyerek ortalama iki ay gibi bir sürede cilt sıkılığını artırırken kalça bölgesinde 1.8 cm incelme sağlıyor.

Pürüzleri giderin: Selülit tedavisinde artık kremler kadar serumlar da oldukça etkili. Günde iki kez uygulamanız gereken serumların, selülitleri ortalama altı haftada yüzde 70 oranında azalttığı görülüyor.


Dekolte şıklığı

Özel bakım: Dekolte bölgenizde güneş ışınlarının neden olduğu lekeleri azaltan ve daha genç görünmesini sağlayan dekolte bakımını düzenli olarak uygulayın. Önerilen bu bakımın iki, üç ayda bir tekrarlanması...

Nemlendirici sütyen: Gelişen teknoloji yeni nesil sütyenlerle tanışmamıza da
sebep oldu. Göğüslerin sarkmasını engelleyen ya da içine nemlendirici yağ pedleri yerleştirilen bu sütyenlerden birini denemelisiniz.

Destek hattı: Göğüslerdeki sarkmayı bir dizi egzersizle engelleyebilirsiniz. Üstelik bunun için spor salonuna gitmeniz de gerekmiyor. Evde yere sırtüstü yatın. Bacaklarınızı göğüslerinize doğru bükün. İlki elinize dumble ya da birer litrelik su şişesi alarak, yukarıdan aşağıya büyük daireler çizin. 12 kez tekrarlamanız gereken bu hareket sarkmaları önlüyor.

Sahte dolgunluk: 3D görünüm yaratmak elinizde! Mat bir bronzlaştırıcı kremi dekolte bölgenize sürüp, ardından göğüslerinize doğru parlatıcı etkiye sahip şeffaf bir losyon uygulayarak daha dolgun görünmelerini sağlayabilirsiniz.

Kremleri deneyin: Birçok kozmetik markasının bünyesinde sarkmayı engelleyen, dolgunlaştıran ve sıkılaştırıcı etkiye sahip kremler bulunuyor; içerisinde yoğun miktarda antioksidan yer alan bu kremler, 'omega içeren nemlendiriciler' olarak da biliniyor.

Deneyin: Clarins Büst Beauty Gel, 90 TL, St.Herb Göğüs Serumu, 312.71 TL

Kollarınızı güçlendirin

Ölü deriden arının: Kullandığınız nemlendirici ya da sıkılaştırıcı kremlerin etkisini göstermesi için düzenli olarak cildinizi arındırmanızda fayda var. Spa merkezlerindeki hamamlarda kese yaptırabilir ya da evde çeşildi peeling ürünleri kullanabilirsiniz.

Deneyin: Vichy Lipidiose Granular Exfoliating Cream, 37.90 TL

Şişlikleri azaltın: Victoria's Secret meleklerinden, ünlü model Rosie Huntington-Whiteley nin spor eğitmeni James Duigan, özel üretilen Epsom tuzlarıyla yapılan banyo keyfinin selülitleri azalttığını ve vücudunuzun su toplamasını engellediğini dile getiriyor.

Sağlıklı bronzlaşın

Güneş ışınlarıyla solaryumun cilt üzerindeki olumsuz etkisi tartışılmaz! Bu nedenle bronz bir görünüm için otobronzanlara yönelmenizde fayda var. Her geçen gün içerikleri daha da geliştirilen bu kremler artık daha uzun süre etkili ve doğal bir görünüm yaratıyorlar. Bunun yanı sıra dileyenler solaryuma alternatif olan Mystic Tan'i de deneyebilirler.

Cildinizi yenileyin: Yağ yakmanıza yardımcı olan ananas ile cildin sıkılaşmasında etkili kafeinin yer aldığı Decléor'un, Sİ i m Effect Localized Contouring Gel-Cream'ini deneyebilirsiniz.

Karın heykeltıraşı

Çatlaklar azalsın: Uzmanlar, düzenli olarak çatlakları tedavi edici bir krem kullanmanızı, kreme destek olarak da ince iğne uçlanyla cildinizi yenileyen Dermaroller yöntemine başvurmanızı tavsiye ediyorlar. Estemed Güzellik Merkezi'nde uygulanan Dermaroller, iğneler aracılığı ile bir santimetrekarede yaklaşık 300 adet mikro kanal açıyor. Bu mikro kanallar beyin tarafından yara gibi algılanarak, cildin kendini tamir mekanizmasını uyarıyor. Böylelikle kullandığınız kremler daha fazla etki gösterirken; cilt kendini içeriden yeniliyor. Deneyin: Strivectin-SD, 295 TL, Lierac Phytolastil Gel, 65 TL, Vichy Action Integrate Vergelures, 73.90 TL

Hızlı karın kasları: Uzmanlar mekik çekmenin oldukça yararlı olduğunu dile getiriyorlar, ancak bu bir o kadar da yorucu! İngiltere'de yeni uygulanmaya başlanan, ülkemize ise çok yakında gelmesi beklenen Arasys makinesi; 17 dakikada süren elektrik titreşimleriyle 300 kez mekik çekmişsiniz etkisi gösteriyor. Fiyatı da oldukça makul. 10 seansı 200 pound.

Şişkinliği giderin: Kate Moss'un uyguladığı yöntemi denemeye ne elersiniz? Detoks içecekler belli bir düzenle uygulandığı sürece besinlerin daha hızlı yanmasını ve ayrışmasını sağlıyor.

Basende pürüzsüzlük

Anti selülit açılımı: Selülitlerin azalmasına yardımcı olan ve güzellik merkezlerinde uygulanan VelaShape, masaj ile radyo frekans tedavisini birleştirerek pürüzsüz ve sıkı kalçalara sahip olmanıza yardıma oluyor.

Terlemeye çalışın: ****bolizmanızın hızlı çalışması için spor yaparken ya da hareket halindeyken terlemeye çalışın. Yurt dışında terlemeyi artıran özel pantolonlar satılıyor. İnternet üzerinden satın alabileceğiniz bu pantolonların, Türkiye'ye gönderimi de mevcut.

Kontürleme: Çeşitli kremler ile tatil zamanı gelene kadar selülitlerinizi azaltabilir ve basenlerinizi yeniden kontürleyerek şekillendirebilirsiniz. Deneyin: La Prairie Cellular Body Contouring Complex, 295 TL

Kaynak: Marie Claire


 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst