Vişne ve damla çikolatalı cupcake
Malzeme Listesi
4 adet yumurta
1 su bardağı su
55 ml. ayçiçek yağı
280 gr. toz şeker
1 tutam tuz
340 gr. un
30 gr. kabartma tozu
55 gr. kakao
1 tutam vanilya
170 gr. damla çikolata
300 gr. vişne komposto
Şeker hamuru
Su, yumurta, toz şeker ve sıvı yağ bir kaba koyarak karıştırın. Başka bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Her iki kaptaki harcı birleştirin. Üzerine damla çikolata ve vişne komposto ekleyin ve karışımı kalıplara dökün. 15 dakika, 160 derece fırında pişirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Şeker hamurunu nişasta yardımı ile açın ve pişirdiğiniz kurabiyelerin üzerine yerleştirin. Üzerlerini dilediğiniz gibi süsleyin.
elele
Malzeme Listesi
4 adet yumurta
1 su bardağı su
55 ml. ayçiçek yağı
280 gr. toz şeker
1 tutam tuz
340 gr. un
30 gr. kabartma tozu
55 gr. kakao
1 tutam vanilya
170 gr. damla çikolata
300 gr. vişne komposto
Şeker hamuru
Su, yumurta, toz şeker ve sıvı yağ bir kaba koyarak karıştırın. Başka bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Her iki kaptaki harcı birleştirin. Üzerine damla çikolata ve vişne komposto ekleyin ve karışımı kalıplara dökün. 15 dakika, 160 derece fırında pişirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Şeker hamurunu nişasta yardımı ile açın ve pişirdiğiniz kurabiyelerin üzerine yerleştirin. Üzerlerini dilediğiniz gibi süsleyin.
elele