Varak

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
VARAK

Gerekli Malzemeler:
Varak kaplanacak obje (mdf veya seramik olabilir)
Varak Miksiyonu
Varak

Varak kaplanacak obje üzerine varak miksiyonu ince bir kat sürülür. Sürerken boşluklar oluşmamasına dikkat edilmelidir. Bir süre kuruması beklenir. Seramik üzerinde miksiyon daha çabuk kurur. Elimizle kontrol ederek hafif yapışkan hissediyorsak yapıştırma işlemine başlayabiliriz.

Varakları yapıştırıken mümkün olduğunca tek parça ve düzgün olarak yapıştırmalıyız. Miksiyonun iyi sürülmediği yüzeylere varak düzgün yapışmaz. Bu durumda sadece o bölgelere tekrar miksiyon sürüp, biraz kurumasını bekledikten sonra yeniden yapıştırmak gerekir.

Yapıştırma işleminden sonra yumuşak bir bezle hafifçe bastırarak varağın iyice yapışmasını sağlamalıyız.

Varak parlaktır. Bu parlaklığı bir miktar azaltmak veya eski görüntü vermek için zift kullanabiliriz. Bunun için zift bir miktar tinerle açılmalıdır. Karışım akıcı ve siyah olmalıdır.
Zift varağa zarar verebilir. Bu nedenle işlem çabuk bitirilmelidir. Küçük bir parça penye bez yuvarlak yapılır. Tiner ile açılmış zifte batırılır. Varak üzerine hafifçe bastırılarak sürülür.

Eğer zift bulunamazsa, bir miktar kırmızı ve siyah (veya kahverengi) yağlıboya bez üzerine alınarak zift için anlatıldığı şekilde sürülebilir.

Su bazlı olmayan vernik ile vernikleme yapılmalıdır.


Not: Artan küçük varak parçacıklarını mum süslemede kullanabilirsiniz. Mum üzerine varak miksiyonu sürerek küçük parçaları yapıştırabilirsiniz.
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Aslinda ne kadar güzel ugraslar ama zaman lazim. :acep:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst