Vajina Estetiği Ameliyatlarının Çeşitleri Nelerdir?

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Estetik ameliyatlar genellikle lokal anesteziyle yapılmakta ve yarımla bir saat arasında sürmektedir.

Nedbe dokusu ve izin düzeltilmesi: Doğum sırasında kesilen ve dikilen ya da dikilmeyen yırtık alanlarında nedbe dokusu ya da iz kalmaktadır. Bunlar hem görüntüyü bozmakta hem de ağrı ve cinsel sorunları oluşturabilmektedir. Küçük bir ameliyatla bu dokular çıkarılıp iz ve reaksiyon oluşturmayacak dikişler kullanılarak vajina girişi eski haline getirilir.

Klitoropeksi: klitorisin üzerindeki derinin klitorisi gizlemesi nedeniyle uyarılamamaya bağlı orgazm problemi olan kadınlarda da bu deri ameliyatla alınmakta, klitoris ortaya çıkarılmakta ve kadının sorunu ortadan kalkmaktadır.

Labiaplasti: Kadınlarda iç dudakların aşırı büyük olması en sık karşılaştığımız estetik ameliyat nedenlerinden biridir. İç dudakları büyük olan kadınlar dar pantolonlar ve mayo giyememekte ve cinsel ilişkide zorlukla karşılaşmaktadırlar. Ayrıca bisiklete ve at binerken ağrı hissetmekte, idrar ve adetle ilgili hijyenik problemler yaşamaktadırlar. Normalde iç dudakların görevi vajinayı kapatmak, yabancı cisim ve mikroorganizmaların girmesini engellemek ve ilişki sırasında kayganlaşmayı sağlamaktır.

Bazı kadınlarda vajina girişinde sarkan iç dudakların görüntüsünden rahatsız olmaktadırlar. İç dudakların küçültülmesi küçük ve risksiz bir cerrahi müdahale ile yapılmaktadır. Günübirlik cerrahi müdahale ile önceden belirlenen fazla doku fonksiyonlarını bozmayacak şekilde kesilip alınır ve iz kalmayacak şekilde dikilir. Benzer şekilde iç dudakların birinin diğerinden farlı büyüklükte olması hem psikolojik hem de fonksiyonel olarak cinsel hayatı olumsuz etkileyebilir ve labiaplasti gerekli olabilir.

Pubis ya da büyük dudaklara yağ enjeksiyonu: Bazı kadınlarda zayıf olmaya ya da yaşlanmaya bağlı olarak dış dudakların yağ dokusu incelir ve azalır. Bu durum özellikle mons pubis ismi verilen iki kasığın arasında ve vajinanın üzerindeki kıllı bölgede kendini gösterir. Aynı şekilde dış dudaklarda değişik nedenlere bağlı olarak incelme görülebilir. Bu gibi durumlarda kişinin değişik bölgelerinden bir miktar yağ dokusu alınıp bu alanlara enjekte edilerek dış görünüm düzeltilir.

Pubis ya da büyük dudaklara yağ enjeksiyonu: Bazı kadınlarda ya yapısal ya da kilo almaya bağlı olarak bölgelerde fazla miktarda yağ bulunmaktadır. Bazı kilolu kadınlar kilo verdikten sonrada bu bölgedeki yağ dokusu kalmaktadır. Bu yağ dokusu da lokal anestezi altında alınarak buradaki görünüm eski haline getirilebilir.

Alıntıdır!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst