Uzak Şehir-Kanal D

Astroloji

Daimi Üye
Tepki
2.313
Gezegen ve burçları ona çıkartırmadım o sana dediğim site vardı ya (natal harita çıkardığım) sen de tamam bu güvenilir demiştin oradan çıkarıp yapay zekaya yorumlatıyorum

Bayağı sardı desene ama bizim astroloji videolarını unutma dizi izleyeceğim diye :cokkomik: yalnız ben nasıl izleyemedim şu diziyi ya bir türlü adapte olamadıydım
Bu diziye adapte olabilmek için önce Mardin de yaşayan insanların kafa yapısını anlamak lazım :)
Mesela töre olayı, sadakat in evleneceksiniz dediğinde karşı çıkamamalarının sebebini anlamak lazım. Orada yaşayan kadınların seçme hakkı olmadığını anlamaya çalışmak lazım.
Cihan ın sevmediği halde 2 defa zorunlu evlilik yapmasını ve bunu normal kabul etmelerini anlamak lazım.
Bu şekilde düşünürsen yani onların bakış açosı ve o yöreye ait zorunluluklarla adapte olabilirsin:)
Orada intikam almak zorunlu mesela farkettiysen :) intikamını almazsa annesi reddediyor:)

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Tepki
87.016
Şunu söylemek istiyorum ki dizinin hikayesi gerçekten çok sağlam. Oyuncular iyi. Saçma şeyler tabiki var ama izletiyor kendini. Sadece bazı şeyleri fazla uzatıyorlar:D
Ama hikayesi gerçekten çok güçlü :)

Çok fazla dizi izlemiş birisi olarak diyebilirim ki, şuan ki Netflix ( kendini çok bozdu) dizilerinden daha iyi. Birde arada şu sadakat ciyaklamasa daha iyi olacak :D
Bu diziye adapte olabilmek için önce Mardin de yaşayan insanların kafa yapısını anlamak lazım :)
Mesela töre olayı, sadakat in evleneceksiniz dediğinde karşı çıkamamalarının sebebini anlamak lazım. Orada yaşayan kadınların seçme hakkı olmadığını anlamaya çalışmak lazım.
Cihan ın sevmediği halde 2 defa zorunlu evlilik yapmasını ve bunu normal kabul etmelerini anlamak lazım.
Bu şekilde düşünürsen yani onların bakış açosı ve o yöreye ait zorunluluklarla adapte olabilirsin:)
Orada intikam almak zorunlu mesela farkettiysen :) intikamını almazsa annesi reddediyor:)

Her dizide saçma şeyler illa oluyor merak uyandırma ya da konuşulma adına bu tarz şeyler eklemek zorunda kalıyorlar. Şu an kendi yaşadığın dünyayı kenara koyup orada yaşayanların şartlarını gözeterek empati yapacaksın yani doğru diyorsun. Bir de sabredip birkaç bölüm izlemek gerekiyor galiba

Astroloji

Daimi Üye
Tepki
2.313
Her dizide saçma şeyler illa oluyor merak uyandırma ya da konuşulma adına bu tarz şeyler eklemek zorunda kalıyorlar. Şu an kendi yaşadığın dünyayı kenara koyup orada yaşayanların şartlarını gözeterek empati yapacaksın yani doğru diyorsun. Bir de sabredip birkaç bölüm izlemek gerekiyor galiba
Evet. Mesela giriş şarkısı çok anlamlı. 'Mardin nemrutun çileli yıldızı.'
Gerçekten çok çileli bir coğrafya, bize garip geliyor ama oradaki insanlar bunları gerçekten yaşıyor, hemde böyle dizilerdeki gibi süslü bir şekilde yaşamıyorlar :(

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Tepki
87.016
Evet. Mesela giriş şarkısı çok anlamlı. 'Mardin nemrutun çileli yıldızı.'
Gerçekten çok çileli bir coğrafya, bize garip geliyor ama oradaki insanlar bunları gerçekten yaşıyor, hemde böyle dizilerdeki gibi süslü bir şekilde yaşamıyorlar :(
Şarkı bile anlamlı

Ekran görüntüsü 2026-03-31 165148.png
Ekran görüntüsü 2026-03-31 165204.png
Ekran görüntüsü 2026-03-31 165208.png

Ekran görüntüsü 2026-03-31 165418.png

Astroloji

Daimi Üye
Tepki
2.313
Evet ama ben genel olarak değerlendiriyorum :)

'Be Mardin, Nemrut’un çileli yıldızı
Kadınlarının daha kızken ağarırmış kan kınası gür saçları
Aklarmış bütün günahları'

( Kız çocuklarının daha çocuk yaşta evlendirilip, çocuk yapmalarından ve sorumluluk almak zorunda bırakılmalarından bahseder. Oyun oynayacak yaşta erken büyümeye zorlandıklarından, bu yüzden erken yıprandıklarını söyler)

' De haydi Mardin
En imtiyazsız, en yok, en kayıt dışı
Kaç cifa var, kaç tevekkül daha kaç çıban başı
Anlatmalı esasını hadi
Yoktur rızam kurdu gözümün yaşı'

(YİNE KIZ ÇOCUKLARININ DOĞDUKLARINDA DEĞER GÖRMEDİĞİNİ VE HATTA KİMLİKSİZ (kimlik bile çıkarılmayan kız çocukları var kayıtsız) OLDUKLARINI, BU KIZLARIN ERKEN EVLENDİRİLİP, RESMİ NİKAH BİLE KIYILMADIĞINI VE BUNDA ONLARIN SÖZ HAKKI BİLE OLMADIĞI, HERŞEYİN KAYIT DIŞI OLDUĞU İÇİN HİÇ BİR HAK TALEP EDEMEYECEKLERİNDEN BAHSEDER)

'De Mardin
Ben susturulduğun söz hakkınım
Kaydet ki şahidiyim o koparılan kadınların kanı
Canını canından kaç defa doğuran o kül Zümrüt-ü Anka’nın'

(DOĞDUKLARI ANDAN SÖZ HAKLARININ OLMADIĞINI, SUSTURULDUĞUNU VE HAK TALEP EDER VEYA BAŞKASINA GÖNÜL VERİRSE KANININ DÖKÜLECEĞİNDEN YANİ ÖLDÜRÜLECEĞİNDEN BAHSEDER.
VE MARDİN BUNUN ŞAHİDİDİR, BU SÜREKLİ DEVAM EDER (Küllerinden yeniden doğar, Kızlar annelerinin kaderini yaşar) KİMSE BİLMEZ KONUŞMAZ, KONUŞTURMAZ AMA MARDİN BUNA ŞAHİTTİR DER)

Bence böyle söylüyor:)

OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Site Yazarı
Tepki
80.497
Ben bu arada inanamıyorum 37. Bölümdeyim sadakat alyanın önüne atlayıp kurtardı hahaha hahaha
Bu arada kaya nın hendeğe düşmesi Hz. Yusuf un kuyuya düşmesine gönderme yapmış gibi.
Daha neler göreceğiz bakalım :D
O bölümde bizde kayaya öyle dedik kör olunca

Elif_Eylul

Daimi Üye
Tepki
160.639
Ben bu arada inanamıyorum 37. Bölümdeyim sadakat alyanın önüne atlayıp kurtardı hahaha hahaha
Bu arada kaya nın hendeğe düşmesi Hz. Yusuf un kuyuya düşmesine gönderme yapmış gibi.
Daha neler göreceğiz bakalım :D
Yaklaştın bize artık ahaha sen 5 gün sürmez gelirsin arkamizdan sonrada beklersin haftayi iple çekmeye ahaha

Elif_Eylul

Daimi Üye
Tepki
160.639
Ilk 3noktaliya bas,sonra gözlük gibi olana,ardindan araya yaz yolla

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260331_222812_Opera.jpg
    Screenshot_20260331_222812_Opera.jpg
    18,4 KB · Görüntüleme: 4
  • Screenshot_20260331_222749_Opera.jpg
    Screenshot_20260331_222749_Opera.jpg
    36,9 KB · Görüntüleme: 4