Ünlüler nasıl keşfedildi

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Nasıl keşfedildiler

002dmc.jpg


Hülya Koçyiğit

ABLASININ OYNADIĞI FİLMİN SETİNDE ŞANSI AÇILDI

Koçyiğit aslında annesinin desteği sayesinde küçü yaşta bale eğitimi almaya başlamıştı. İlkokul eğitimini İstanbul ve daha sonra taşındıkları Ankara'da tamamlayan Koçyiğit, Muhsin Ertuğrul’un tavsiyesi üzerine Ankara Devlet Konservatuarı'nda tiyatro eğitimi almaya başladı. İki kızkardeşi de İstanbul Şehir Tiyatroları’nda oyuncu olan Koçyiğit, ablası Nilüfer'in rol aldığı Bir Yetim’in Hasreti filminin setinde Muhterem Nur'un da aralarında olduğu dönemin ünlü oyuncularıyla tanışma fırsatı buldu. Daha sonra Metin Erksan'ın Çocuk Hırsızları filminde oynaması için ablasını seçmesi sayesinde ünlü yönetmenle tanışma fırsatı bulan Koçyiğit için bu tanışıklık hayatının dönüm noktası olacaktı. Koçyiğit, Metin Erksan'ın yönetmenliğini yaptığı 1963 tarihli Susuz Yaz filmiyle ilk kez izleyici karşısına çıktı. Film; Berlin'de büyük ödül Altın Ayı'yı kazandı. Böylece Koçyiğit mesleğin daha ilk basamağında çok iyi bir çıkış yapmış oldu.

001dyzb.jpg


Türkan Şoray

Türk sinemasının Sultan'ının babası devlet demir yollarında memur olan Halit Şoray annesi de ev hanımı Meliha Şoray'dı. Ekonomik açıdan sıkıntılı bir ailede büyüyen Şoray'ın babası bir süreliğine işini bırakıp polis memuru oldu. Annesi de bir lastik fabrikasında çalışmaya başladı. Kız kardeşi Nazan Şoray dünyaya geldikten sonra ünlü yıldızın annesi ve babası arasındaki geçimsizlik de iyice arttı. Sonunda çift boşanma kararı aldı. Boşanmanın ardından Şoray, annesi ve kız kardeşiyle birlikte Karagümrük'e taşındı. Şoray'ın kaderini değiştiren olay ise yeni taşındıkları bu semtte ev sahiplerinin kızı Emel Yıldız'la tanışması olur. Yıldız sayesinde Yeşilçam'a adım atan Şoray yapımcı TÜrker İnanoğlu'nun dikkatini çekince şöhret basamaklarını da hızla tırmanmaya başlar. Annesi başlarda kızının oyuncu olmasını istemese de sonunda maddi zorluklar nedeniyle kabul etti. Şoray; Köyde Bir Kız Sevdim filmi ile sinemaya başladı. O gün bugündür de sinemadan hiç kopmadı.

003dfd.jpg


Fatma Girik

PARA KAZANMAK İÇİN FİGÜRANLIK YAPIYORDU

Fatma Girik, ailesine maddi açıdan yardımcı olmak zorunda kaldığı için eğitimini ortaokul ikinci sınıfta yarım bıraktı. Para kazanmak için annesiyle birlikte filmlerde figüranlık yapıyordu. İlk filmi yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri'nin yaptığı Leke'ydi. Leke'yi oyuncu olarak adından bahsettirmeyi başaramadığı birkaç iddiasız yapım daha izledi. Fatma Girik'in performansıyla dikkatlerden kaçmayacağı film, Memduh Ün'ün yönetmenliğindeki 1960 yapımı Ölüm Peşimizde'ydi. Memduh Ün'le tanışıklığı Girik'in hayatındaki dönüm noktalarından biri

004dv.jpg


Beren Saat

ASLINDA ÖĞRETİM ÜYESİ OLACAKTI

Başkent Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitiren Beren Saat'in asıl amacı akademik kariyer yapmaktı. Öğretim görevlisi olmayı hayal eden Saat bir yandan master yapıp bir yandan da İngilizce'sini geliştirmeye çalışırken annesinin ısrarı ve o dönemde birlikte olduğu sonra bir trafik kazasında kaybettiği erkek arkadaşının desteğiyle Türkiye'nin Yıldızları yarışmasına katıldı. Yarışmayı birinci değil ikinci olarak tamamladı. Ama Aşka Sürgün, Hatırla Sevgili, Aşkı Memnu gibi çok izlenen dizilerde oynadı. Güz Sancısı filmindeki performansıyla da beğeni kazandı.

005dt.jpg


Tuba Büyüküstün

ASLINDA DEKOR VE KOSTÜM TASARIMCISI OLACAKTI

Asi dizisi ile Ortadoğu ülkelerinde de tanınan Tuba Büyüküstün aslında Mimar Sinan Üniversitesi Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı bölümünü bitirdi. Yönetmen Tomris Giritlioğlu ile tanıştıktan sonra oyunculuğa başladı. Sultan Makamı adlı dizinin son dört bölümünde rol aldı. Çemberimde Gül Oya'daki Zarife karakterinin ardından Ihlamurlar Altında ve Asi dizilerinde rol aldı.

Ufuk Bayraktar

BABASININ KAHVESİNDE GARSONLUK YAPIYORDU BAŞROL OYNADI

Türk sinemasının genç kuşak ustalarından Zeki Demirkubuz'un keşfettiği Ufuk Bayraktar'ın oyuncu olmasının öyküsü benzerine romanlarda rastlanacak türden. Demirkubuz, Bayraktar'ı babasının Cihangir'deki kahvesinde çalışırken fark etti. Bir gün kahvede otururken de genç adamı yanına çağırıp "seninle konuşmak istiyorum" dedi. O sırada askerde olan ancak hava değişimi için geldiği İstanbul'da kalıp askerliğinin son bir haftasını da öyle "geçiştirmeye" çalışan Bayraktar; önce korktu hiç tanımadığı Demirkubuz'dan "Beni zorla kışlaya geri götürecekler" diye. Ama sonra Demirkubuz'un oyunculuk teklifini duyunca şaşırdı. Hayatında kamera bile görmeyen, mahallenin 'bıçkın' delikanlısı uzun uzun düşündü ve sonunda rolü kabul etti. Babası başlarda oun oyuncu olmasını istemese de sonunda Demirkubuz onu da ikna etti. Böylece Ufuk Bayraktar Zeki Demirkubuz'un yönettiği Bekleme Odası'yla kariyerine başladı. Sonra yine Demirkubuz'un Kader filminde bu kez başrolü oynadı. Ardından da Semih Kaplanoğlu'nun Yumurta filminde rol aldı

Sibel Kekilli

FATİH AKIN ONU SOKAKTA YÜRÜRKEN KEŞFETTİ

Fatih Akın'ın yönettiği Duvara Karşı Berlin'de büyük ödül Altın Ayı'yı kazanınca Sibel Kekilli adını da bütün dünya duydu. Geçmişte porno sektöründe çalıştığı da filmin ödül almasından sonra ortaya çıkan Kekilli'yi Fatih Akın ilk olarak sokakta yürürken fark etti. Onun ısrarıyla Kekilli seçmelere katıldı. Yüzlerce oyuncu adayı arasından seçildi ve kaderi değişti.

005540296204367d.jpg


Deniz Çakır

Daha önce birçok dizide rol alan Deniz Çakır’ın şansı da 'Yaprak Dökümü' dizisiyle döndü. Ekranın 'kötü kadını' olarak nam salan Deniz Çakır, dizide oynadığı Ferhunde karakteriyle dikkatleri üzerine çekti.

006540299798209d.jpg


Hadise

Yapımcılar ve dinleyiciler tarafından ilk olarak, Belçika’nın Pop Idol yarışması sayılan (Türkiye’deki Popstar Yarışmasının benzeri) Idool 2003'te farkedildi. Yarışmayı birincilikle bitirmese de, kendisine yapımcılar tarafından albüm çıkarmak için teklif gelen teklifi iyi değerlendirdi.

007540304798337d.jpg


Ezgi Mola

Çocuk yaşta 'Karate Can' adlı diziyle oyunculuğa adım atan Ezgi Mola’yı “Unutma Beni”ve ardından 'Hırsız Polis'te izledik.Dizilerde evde kalmış kız karakteriyle dikkat çeken Mola, son olarak oynadığı 'Canım Ailem' dizisindeki Feride karakteriyle şöhreti yakaladı.

008540308548433d.jpg


Fahriye Evcen

Yaprak Dökümü'nde Necla karakterini canlandıran Fahriye Evcen de yaşadığı Almanya'dan tatil için Türkiye'ye gelip oyuncu oldu. Tatil için geldiği Türkiye'de Oya Aydoğan'ın programına seyirci olarak katıldı Evcen. Daha sonra Aydoğan onu yapımcı İbrahim Mertoğlu ile tanıştırdı. Telefon numarası alış verişinden sonra Evcen Almanya'ya döndü. Ama sonra telefonu bir türlü susmak bilmedi. ''Asla Unutma'' ve ''Hasret'' dizilerinde rol aldı. Ama asıl büyük çıkışını Yaprak Dökümü ile yaptı.

010dfa.jpg


Tan Taşçı

TAN Türkan Şoray’la Mürüvetsiz Mürüvet sinema filminde rol aldı.Öğrenciliği zamanında gece klüplerinde ve çeşitli organizasyonlarda sahne aldı. 2005 yazında kendi bestelerinden oluşan 'Rica Ederim' isimli albümü piyasaya çıktı.. Sırası ile klip çektiği..asla,,rica ederim,kalbime gömüyorum,ağla ağla,ben her bahar mutsuzum besteleri şimdiden klasikler arasına girdi ve lakabı slow şarkıların prensi oldu...

Hande Soral

BİR PROGRAMA KONUK OLDU HAYATI DEĞİŞTİ

Bu sezon çok izlenen TV dizilerinden Küçük Kadınlar'da rol alan Hande Soral, Komedi Dükkanı dizisini izlemeye gitti, hayatı değişti. Soral, Tolga Çevik ile konuk oyuncu olarak sahneye çıktı. Sahnede 5 dakika kalması gerekirken tam 45 dakika kaldı. Çıkarken de Komedi Dükkanı'nın yapımcısı Fırat Bey; Soral'ı yanına çağırıp oyunculuk yapmak isteyip istemediğini sordu. Böylece Soral'ın ekran serüveni de başlamış oldu.

009de.jpg


Özlem Düvevcioğlu

MAVİ YOLCULUK YAPMAK İSTERKEN 'MAVİ' OLDU

İlk oyunculuk deneyimi olan Hırsız Polis adlı diziyle yıldızı parlayan Özlem Düvencioğlu'nun öyküsü de ilginç. Almanya'da yaşayan Düvencioğlu, Türkiye'ye mavi yolculuk yapmak amacıyla geldi. Almanya'da modellik yapıyordu aslında. Bir kaç fotoğraf çekiminden biraz para kazanıp o parayla da mavi yolculuk yaptıktan sonra Almanya'ya geri dönmeyi planlıyordu. O sırada bir arkadaşı onu casting ajansı sahibi Renda Güner ile tanıştırdı. Güner Düvencioglu'nun förür görmez "İşte Mavi Bb.u" dedi. Böylece Düvencioğlu Hırsız- Polis dizisindeki rolü aldı. O sırada bir arkadaşı onu casting ajansı sahibi Renda Güner ile tanıştırdı. Güner Düvencioglu'nun förür görmez "İşte Mavi Bu" dedi. Böylece Düvencioğlu Hırsız- Polis dizisindeki rolü aldı.Ajans sahibinin 'seni çekebilir miyiz" sorusuna olumlu yanıt veren Altınkaya için kader işte o anda değişti. Bir hafta sonra Funda Arar'ın klibi için teklif geldi. Daha sonra da dizi oyunculuğu başladı.

003540287454143d.jpg


Kıvanç Tatlıtuğ

Uzun yıllar podyumda yer alan Kıvanç Tatlıtuğ oynadığı 'Gümüş' dizisiyle şöhreti yakaladı. Ardından 'Menekşe ile Halil' dizisinde rol alan Tatlıtuğ şimdilerde oynadığı 'Aşk-ı Memnun' dizisindeki Behlül karakteriyle şöhretini pekiştirdi.

004540291204239d.jpg


Pelin Karahan

Kavak Yelleri dizisiyle yıldızı parlayan Pelin Karahan oyunculuğa nasıl başladığını da şöyle anlattı: 'Yakınlarım 'Pelin yüzün çok güzel. Bir reklam ajansa yazıl en azından reklam filminde oynarsın' diyordu. Ama ben bunu hiç istemiyordum.Fakat İstanbul'daki zor hayat şartları karşısında mecbur kalıp ajansa yazıldım.Ajanstan aradılar ve görüşmeye gitmemi söylediler. Görüşmeye gittim. 'Müzikle uğraşıyor musun?','Bir müzik aleti çalabiliyor musun?' gibi bir sürü soru sordular. Ben her soruya 'hayır' diyordum.Hem tecrübesiz hem kısa boylu olduğu için seçilemeyeceğini düşünen Karahan bir süre sonra kendisini ciddiye aldıklarını fark etmiş.Sonunda dizideki Aslı rolü de onun olmuş.

012df.jpg


Engin Akyürek

'Türkiye'nin Yıldızları' adlı yarışmada dereceye giren ardından 'Yabancı Damat' dizisiyle televizyon dünyasına adım atan Engin Akyürek, daha sonra 'Kara Yılan' dizisinde rol aldı. Akyürek bugünlerde başrolünü oynadığı 'Bir Bulut Olsam' dizisindeki Mustafa karakteriyle adından söz ettirmeye başladı.

014dt.jpg


Nurgül Yeşilçay

İzmir doğumlu Nurgül Yeşilçay, üniversite çağına geldiğinde Eskişehir’e gitti. Özgürlüğünün arayışındaydı. Tiyatro hakkında hiçbir şey bilmeden Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın sınavına girdi ama kazanamadı. Sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü kazandı. İzmir’de yaşıyordu ve biraz da ailesinden uzakta okumak istiyordu. İlk sene okulu çok önemsemedi. Ertesi yıl tiyatroyu tutku derecesinde sevmeye başladı. Daha sonra “İkinci Bahar” dizisi için oyuncu seçmelerine girdi. Elediler, elediler, sonra onun diziye katılabileceğine karar verdiler. Türkân Şoray’ın kızı Gülsüm rolünü aldı ve milyonların hayranlığını kazandı.

Şebnem Ferah

Lise yıllarında "Pegasus" adlı grubuyla beraber çalışan ama kafasında bir kız grubu hayali olan Ferah, 80'lerin ortasında Bursa'da açılan bir stüdyo sayesinde Sedat abisiyle tanışmış ve bu hayalini 1988 yılında kurduğu "Volvox" grubuyla gerçekleştirmiştir. Müzik ile daha yoğun ilgilenebilmek için Odtü Ekonomi Bölümü'nü 2. sınıftan terk etmiş ve daha sonra İstanbul'a gelince İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne kaydolmuştur. 1994 yılında Volvox grubunun dağılması sonucu Şebnem Ferah bireysel çalışmalarına başlamıştır. Onno Tunç ve Sezen Aksu'nun keşfi sonucu underground ortamdan daha ferah bir ortama kavuşmuştur.

Sertab Erener

Işık Lisesi ve İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda eğitim aldı. Mezun olduktan sonra çeşitli gruplarda ve Sezen Aksu'nun yanında vokalistlik yaparak profesyonel müzik yaşamına başlayan Erener, 1990'ların başında Sezen Aksu'nun desteğiyle adını duyurmaya başladı.

Mehmet Ali Erbil

Babası Saadettin Erbil tiyatro ve sinema dünyasının usta oyuncularındandı. Daha dört yaşındayken anne ve babası ayrılınca, o da ağabeyiyle birlikte annesi Yurdagül Eken’in yanında kaldı. Sonra annesi bir subayla evlendi. Ancak lise çağına geldiğinde üvey baba yanında daha fazla kalamayacağını anladı. Ağabeyi Mustafa’yla birlikte 1970 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı sınavlarına girdi. o kazandı, ağabeyi kaybetti. Tiyatro bölümüne yatılı olarak kaydoldu. Yaşı daha 14’tü. Okuldan mezun olunca Devlet Tiyatroları’nda dört yıl çeşitli oyunlarda oynadı. 21 yaşına geldiğinde ya maaşa talim edecek ya da İstanbul’a gidip bir aylık maaşı bir gecede kazanacaktı. O, ikincisini tercih etti.

029dm.jpg


Dağhan Külegeç

Uzun yıllar yardımcı yönetmenlik ve reji asistanlığı yapan Dağhan Külegeç oynadığı 'Lise Defteri' ve 'Hırsız - Polis' dizilerinde dikkat çekti. Külegeç 'Kavak Yelleri' dizisindeki Efe karakteriyle şöhreti yakalayanlar arasına girdi.

Perihan Savaş

Beş yaşında İstanbul Şehir Tiyatrosu Çocuk Bölümü’nde sahneye çıktı. Ortaokuldan sonra öğrenimini bıraktı. İlk evliliğini 13 yaşında, naylon çorap ve topuklu ayakkabı giyebileceğini düşünerek yaptı. Hatta hâkim ailesine, “13 yaşındaki kızı evlendirmeye utanmıyor musunuz?” dedi ama nikâh kıyıldı. Fakat eşi “Tiyatrodan ayrıl” deyince boşandı. 10 yıl tiyatroyla ilgilendi. Birçok oyunda oynadı. 1971 yılında “Şehzade Sinbad Kaf Dağı” adlı filmde ufak bir rol aldı. 1972 yılında “Korkusuz Beşler” filmiyle başrole yükseldi.

Selin Demiratar

Oyunculuğa '90-60-90' adlı diziyle merhaba diyen ardından 'Koçum Benim', 'Lise Defteri' gibi dizilerde rol alan Selin Demiratar, şöhreti 'Acı Hayat' dizisiyle yakaladı. Demiratar şimdilerde 'Adanalı' dizisinde bir polis olarak izleyici karşısında.

Teoman

Müzik kariyerine 1986 yılında kurduğu Mirage adlı grupta vokal yaparak başlayan Teoman, grubun dağılmasından sonra Mavi Sakal , Indians , Black Rose gibi gruplarda çalıştı ve sonra müzik kariyerine solo çalışmalarıyla devam etti. 1996 yılında Roxy Müzik Yarışmasında 'Ne Ekmek Ne De Su' şarkısı en iyi beste ödülünü alırken 'Yollar' şarkısıda en iyi söz ödülüne layık görüldü .

Vildan Atasever

'Kadın İsterse' adlı komedi dizisinde Hülya Avşar’ın kızını canlandıran Vildan Atasever, performansıyla göz doldurdu. 'İki Genç Kız' 'Kader' ve 'Osmanlı Cumhuriyeti' filmlerinde oynayan Atasever, bugünlerde 'Gece Sesleri' adlı dizide Aslı rolüyle izleyici karşısında.

Barış Manço

1958'de ilk grubu Kafadarlar grubunu kurar. Twist hitlerini Elvis Presley parçalarını çalan bu gruptan sonra Barış Manço Harmoniler grubunu kurar.grup rock'n'roll coverları yaparken, Barış Manço'da ilk bestesi "Dream Girl"ü bu dönemlerde yapmış ve Ankara'da küçük bir müzik ödülünün de sahibi olmuştur.1962'de 5 kişilik bir kadro ile 3 tane 45'lik çıkaran Manço, Türkiye'den ayrılıp Belçika'da öğrenim hayatını sürdürmek isteyince Harmoniler dağılır. Bu kadronun kaydettiği iki türkü "Urfa'nın Etrafı Dumanlı Dağlar" ve "Kızılcıklar Oldu Mu?" yıllar sonra yayınlanır.

Sabah
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
kapakanalik.jpg


FİLM GİBİ ÖYKÜLERİ VAR

Hangi ünlünün lise yıllarında kimsenin yüzüne bile bakmadığı sıradan bir öğrenci olduğunu biliyor musunuz... Peki ya hangi ünlünün öğretmenliken istifa edip hayatını sinemaya adadığını. İşte ünlülerin keşfedilme öyküleri.

k4.jpg

AJANS EVİNİN SOKAĞINDAYMIŞ
Lisede hiç popüler olmayan, utangaç, içe dönük kimsenin yüz vermediği Merve Boluğur, kuzeninin ajanındaki bir fotoğraf çekimine gitti.

Orada tanıştığı bir ajans sahibi ona kartını verdi. Haftalar sonra ajansın evinin bulunduğu sokakta olduğunu fark etti ve geçerken uğradı. Ve kısa sürede dizilerin vazgeçilmez yıldızı oldu.

SENER1.jpg


BADİ EKREM'İN HIZLI YÜKSELİŞİ

Öğretmenlikten istifa edip filmlerde asistanlık yapmaya başlayan, figüran olarak kamera karşısına geçen, tam bir yıl boyunca Şehir Tiyatroları’nda hiç para almadan çalışan Şener Şen’i ilk keşfeden Ertem Eğilmez oldu.

Seri olarak çekilen “Hababam Sınıfı” filmlerinde beden eğitimi öğretmeni “Badi Ekrem” rolü, Şen’in bir anda tanınmasını sağladı.

k2.jpg


BABASI KEŞFETTİ
Babası, 14yaşındayken onu Enis Fosforoğlu Tiyatrosu'na götürdü.

Liseden sonra Müjda Gezen Sanat Merkezi'ne oradan da İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'ne girdi.

SENER4.jpg


YILDIZ KENTER'İN ÖĞRENCİSİ
Yıldız Kenter’in öğrencisi Mimar bir baba ile psikolog bir annenin kızı olan Hande Ataizi, oyuncu olmaya daha küçük yaşlarda karar verdi.

Lise sonrası İTÜ Devlet Konservatuvarı’na girdi. İkinci sınıftayken Yıldız Kenter’in çağrısıyla Kenter Tiyatrosu’na başladı. Kenter’le “Yaz Evi” oyununda rol aldı. “Mum Kokulu Kadınlar” filmindeki rolüyle Altın Portakal kazanınca bir anda şöhreti yakaladı.

k6.jpg


SİGORTACİ POLAT ALEMDAR
Kanada'da eğitimini tamamladıktan sonra altı yıl, ABD'de kalan Necati Şaşmaz, daha sonra Ankara'da sigorta acentası açtı.

Çok geçmeden oman Sınav'la iş görüşmek için İstanbul'a geldi. "Seni bir dizide başrolde düşünüyorum" dedi. Şaşmaz'ı Polat Alemdar yapan Kurtlar Vadisi böyle başladı.

h1.jpg


ELEKTRİKLER KESİLDİ ÜNLÜ OLDU
Şu sıralar Aşk-ı Memnu dizisiyle yıldız olan genç oyuncu Hazal Kaya şöhretini elektriklerin kesilmesine ve ısrarlı tutumuna borçlu.

Genç yaşına ve sektördeki kısa tecrübesine rağmen ses getiren dizilerde rol alan Kaya'nın şöhret olma öyküsü çok ilginç.

"Kariyerimi doğru zamanda doğru yerde olmaya ve şansıma bağlıyorum" diyen Kaya, kendisini milyonlarca izleyiciye tanıtan Genco dizsinin görüşmesine gittiğinde başına ilginç bir olay geldi.

Dizi görüşmesi için ajansa gittiğinde birden elektrikler kesildi...

Ajans görvelisi Kaya'ya "elektrik belki beş dakika sonra belki beş saat sonra gelir. İsterseniz siz başka bir gün gelin" dedi. Ama Kaya bekleme kararı aldı.. Kısa süre sonra elektrikler geldi..

Kaya yetkililerle görüştü ve Genco dizisindeki rolü aldı. Kaya daha sonra bir röportajında o günü "Belki başka bir gün gitseydim Genco'ya başlamayacaktım" diye anlatmıştı.

1990 doğumlu Kaya, İtalyan Lisesi mezunu. İlk olarak 2004 yılında Acemi Cadı adlı diziyle adını duyurdu. Ama asıl çıkışını Genco dizisinde yaptı.

Bu diziyle hem TV seyircisinin hem de yapımcıların dikkatini çeken Kaya, kısacık kariyerinin en parlak başarısını ise Halid Ziya Uşaklıgil'in eserinden uyarlanan Aşk-ı Memnu adlı dizideki Nihal rolüyle elde etti.

95.jpg


BİR KEHANET HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
Saba Tümer bugün ekranın en sevilen yüzlerinden biri. Gecenin ilerleyen saatinde yayınlanmasına rağmen programı da izlenme rekorları kırıyor. Peki Tümer'in bugünlere gelmesinde bir kehanetin etkisi olduğunu biliyor muydunuz...

Daha önce haber sunucusu olarak ekranda görünen Tümer, bir dönem de haberlerin içinde 15 dakikalık bir bölümde gündemde olan konukları ağırlıyordu. Sonra da kendi adıyla hazırlayıp sunudğu Saba Tümer'le Bu Gece adlı programa başladı. Kısa sürede de izlenme rekorarı kırmaya başladı.

Tümer'i bu yola sevk eden ise yurtdışından Türkiye'ye gelen bir astrolog. Tümer bir röportajında "Haber insanın ruh sistemini etkileyen bir şey" diyerek şunları anlatmıştı: " Yolda giderken "Şarampolden yuvarlanan araba" "Uçağın tekerlekleri açılmadı" gibi metinler geçiyordu aklımdan. Bir ara paranoyak olmuştum. Sunduğum her şey benim başıma gelecekmiş gibi hissediyordum. Hedefim ana haberdi ancak bir türlü geçemedim."

Ama Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü bir astrolog Tümer'e "Senin misyonun haber sunmak değil" uyarısını yapınca Tümer de bu konu üzerinde uzun uzun düşünmeye başlamış. Hedef değiştirmiş ve kendini bugünkü yerinde bulmuş.

99.jpg


MUAZZEZ ABACI'YA EL SALLADI VE...
Sibel Can henüz çocuk denecek yaşta gazinolarda dansöz olarak sahneye çıkıyordu. Ama hayalinde hep şarkı söylemek vardı...

Tek ihtiyacı olan ona bu konuda yardım elini uzatacak tecrübeli birisiydi.. Sonunda aradığını da buldu Can. Üstelik de bir döremin eğlence hayatına damgasını vuran Maksim Gazinosu'nda.

Aynı gazinoda çalıştığı usta yorumcu Muazzez Abacı ile konuşmanın planlarını yapan Sibel Can bir türlü hedefine ulaşamıyordu. Sonunda bir gün Abacı sahnedeyken ona el sallayıp şarkıcı olmak istediğini söyledi. Bu girişimi sayesinde hayallerini gerçekleştirmeye uzanan yol da önünde açıldı.

74.jpg


TAM 'KADER AĞLARINI ÖRDÜ' ÖYKÜSÜ
Bu sezon Baba Ocağı dizisinde oynayan Burak Özçivit'in şöhrete kavuşması tam da 'kader ağlarını ördü' diye ifade edilecek türden.

Özçivit'in babası, oğlundan habersiz olarak fotoğraflarını Best Model yarışmasına gönderdi. Ancak bu fotoğraflar seçici kurul tarafından çöpe atıldı. Organizatörler son anda kendilerinden habersiz çöpe atılan bu 8 fotoğrafı fark ettiler. Böylece Özçivit yeniden yarışmacılar arasına katıldı.

Özçivit, 2004 yılındaki bu yarışmada gelecek vaad eden model seçildi. 2005'te ise birinci oldu. Yani kısacası çöpten çıkan fotoğraflar Özçivit'in yaşamını değiştirdi.

75.jpg


YABAN'IN SEVGİLİSİ TRENDE KEŞFEDİLDİ
Şu sıralar bir ekran fenomeni haline gelen Yaban'da rol arkadaşı Fırat Doğruloğlu ile birlikte fırtınalar estiriyor Boncuk Yılmaz.... Peki onun şöhret basamaklarını nasıl tırmandığını biliyor musunuz...

Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Yılmaz, şöhrete bir tren yolculuğu sayesinde kavuştu.

Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Yılmaz, şöhrete bir tren yolculuğu sayesinde kavuştu.

Eskişehir'de okuyup Ankara'da yaşayan Boncuk Yılmaz, sık sık iki kent arasında yolculuk yapıyordu. İşte bu yolculuklardan birinde arkadaşıyla yemekli vagonda yemek yerken karşısına hiç beklenmedik bir teklifle kısa süre önce yaşama veda eden yönetmen Ahmut Uluçay çıktı.

Uluçay, Yılmaz'ın yanına gidip "Nihal sensin" dedi.. Ne olup bittiğini anlayamayan Yılmaz, yönetmenin "Yıllardır hayalini kurduğum uzun metrajlı filmimi çekeceğim. Bu benim çocukluğumun hikayesi ve Nihal de sensin" cevabını verdi.

Daha sonra Yılmaz, Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak filminde oynadı. Hatta bu rolü ona 26. Siyad Türk Sineması Ödülleri'nde Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü'nü getirdi.


Ardından Kızlar Yurdu, daha sonra da Sıla dizisi geldi. Şimdi de Haneler adlı program kapsamında yayınlanan Yaban'da oynuyor.

Hürriyet
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Her birinin ayrı bir hikayesi var..
Şöhret olmak çok zor,hele onu taşıyabilmek daha zordur..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst