Ünlü avukatın kaybettiği TEK dava

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Ünlü avukat Petrocelli'nin kaybettiği tek davayı bliyormusunuz?
Okuyun, sizde hayret edin...

Ünlü bir iş adamı karısını öldürmekle suçlanıyordu. İş adamı yakalanmıştı ama karısının cesedi ortada yoktu. Duruşma Amerikan filimlerindeki gibiydi. Ünlü iş adamı sanık sandalyesinde oturuyordu. Kucak dolusu parayla tutuğu avukatı juriyi ikna etmeye uğraşıyordu:

"Sayın juri, müvekkilimin suçsuz olduğuna yürekten inanıyorum. Buna az sonra sizler de inanacaksınız. Neden mi? Bakın, şimdi 1'den 10'a kadar sayacağım ve müvekkilimin öldürdüğü iddia edilen karısı bu kapıdan içeri girecek. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10..."
Bütün jüri kapıya döndü. kimse girmedi içeri... Avukat bir savunma dehasıydı, öldürücü hamlesini yaptı:

"Bakın, siz de kadının öldüğüne inanmıyorsunuz. Çünkü hepiniz içeri girecek diye kapıya baktınız. İşte karar! Buna güvenmenizi talep ediyorum."
Jüri ünlü iş adamını suçlu bulduğunu bildirdi ve dava bu şekilde sonuçlandı. Mahkeme çıkışında avukat bayan jüri başkanına yaklaştı: "10'a kadar saydığımda siz de diğer üyeler gibi kapıya bakmıştınız. Neden böyle bir karara imza attınız?"
"Doğru!" dedi jüri başkanı, "Ben de kapıya baktım ama müvekkiliniz kapıya bakmıyodu!"
 
OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Okuduğumda çok etkileyici bir yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.Umarım sizlerde benim gibi duygular beslersiniz okuduğunuzda.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst