U
Umut Gemisi
Misafir
Amerika’da 22 no’lu karayolunda, devriye görevi yapan bir otoyolpolisi arabasından yolu takip ederken, bir araba görmüş. Bu aracıradarla incelemiş ve minimum 50 km. ile gidilmesi gereken yolda bu aracıntam 22 km./saatle gittiğini fark etmiş. Bu araba yolu tıkıyormuş. Ve aracıdurdurup sürücüyü uyarmaya karar vermiş. Ve aracın peşinden gidip aracıdurdurmuş,birde ne görsün. Aracı kullanan çok yaşlı bir teyze. Ve aracınarkasındaki koltuklarda da çok korkmuş 3 tane yaşlı teyze daha var.Polisi görünce yaşlı sürücü: Polis bey çok mu hızlı gidiyordum? Diye endişeile sormuş.Polis demiş ki; hanımefendi, hızlı değil, aksine çok yavaşgidiyorsunuz Ve bütün otoyol trafiğini etkiliyor! Radardan gördüğüm kadarıyla 22 km.hızla gidiyors unuz.
Yaşlı teyze: Ama, otoyolun girişinde 22 yazıyordu ve bende bu hıza uymak
istedim!
Polis: Teyzeciğim demiş, o 22 otoyolun numarası. Bu yolda
min.50 km hızla gitmelisiniz. Kadın t amam, bundan sonra hızlanacağım demiş.
Polis tam kendi arabasına giderken, gözü yine arkada oturan, hiç
konuşmayan ve çok korkmuş 3 yaşlı teyzeye kaymış. Ve sormaya karar vermiş sürücüye.
Teyzeciğim bir şey sorabilir miyim? Bu arkada oturan kişilerin nesi var? Çok
korkmuş gözüküyorlar, sanki dillerini yutmuşlar gibi!
Yaşlı Kadın şöyle cevap vermiş: valla bende anlamadım, 250 no’lu karayolundan çıktığımızdan beri böyle...
Yaşlı teyze: Ama, otoyolun girişinde 22 yazıyordu ve bende bu hıza uymak
istedim!
Polis: Teyzeciğim demiş, o 22 otoyolun numarası. Bu yolda
min.50 km hızla gitmelisiniz. Kadın t amam, bundan sonra hızlanacağım demiş.
Polis tam kendi arabasına giderken, gözü yine arkada oturan, hiç
konuşmayan ve çok korkmuş 3 yaşlı teyzeye kaymış. Ve sormaya karar vermiş sürücüye.
Teyzeciğim bir şey sorabilir miyim? Bu arkada oturan kişilerin nesi var? Çok
korkmuş gözüküyorlar, sanki dillerini yutmuşlar gibi!
Yaşlı Kadın şöyle cevap vermiş: valla bende anlamadım, 250 no’lu karayolundan çıktığımızdan beri böyle...