Ülkelere Göre Düğün Adetleri!

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
1.jpeg


Düğünler her kültürde farklı bir öneme sahiptir. Düğünler her gelenekte farklı bir öneme sahiptir.

Mesela düğünlerde pirinç, buğday gibi yiyecekleri gelinin başının üzerinden atmak bereket, bolluk ve doğurganlığı simgelemektedir. Ya da baca süpürme geleneğine göre kötü şansı engellemek için tercih edilir.

Bir düğün pastası, doğurganlığı ve bereketi simgelediği için, düğün adetleri arasındaki yeri oldukça önemlidir. Önceden kurabiyeler kullanılırken, ilerleyen zamanlarda da pastalar tercih edilmeye başladı.

Bazen saçma sapan olsa da, geleneklerle düğünler daha eğlenceli hale gelebilmektedir. İşte en saçma düğün adetleri listesi.

Türkiye

Gelin arabası görüldüğünde yolu kesilir ve para verilmesi beklenir. Bu adet özellikle çocuklar tarafından yapılsa da, büyükşehirlerde ciddi güvenlik sorunlarına neden olduğu için, pek geçerliliği kalmamıştır. Çocukların canı pahasına arabaların önüne atlaması da ayrı bir tehlike!

İtalya

Eskiden İtalya’da confeti yerine badem şekerleri ve şekerlemeler gelin ve damadın üzerine atıldı. Günümüzde ise bu durumu kağıt hurdası konfetilere alarak neredeyse evrensel bir hale geldi.

İskoçya

İskoçya’da düğün gelenekleri arasında olan düğünden bir gün önceki gün, gelin ve damat alkolle ıslatılır. Sonra da un, tüy gibi pislikler her ikisinin de üzerine atılır. Evlilikte kötülüklerden arınmak için bu uygulama yapılır.

Kenya

Kenya’da ise kötü şans getirmemesi için gelinin babası kızının yüzüne ve göğsüne tükürür. Bu düğün sonrası gelin ve damatlar köyü terk ederken yapılır.

İngiltere

İngiltere’de Cumartesi günü evlenmenin kötü şans getirdiğine inanılır. Ayrıca düğünlerde beyaz giyinme geleneğini 19.yy’da kraliçe Victoria başlatmıştı.

Fiji

Fijililer evlenmeden ölürlerse, tanrıların onları cennete kabul etmeyeceğine ve küle dönüştüreceğinize inanıyorlar.

Uzak Doğu

Uzak doğuda beyaz giyinmek yası simgelediği için düğünlerde beyaz giyilmez. Ancak son yıllarda nadiren de olsa kullanılmaktadır.

Almanya

Almanya’da ise gelin ve damat birlikte odun kırarak, ortak bir şeyler yapıp yapamayacaklarını test ediyorlar.

Yani her ülkede oldukça tuhaf gibi görünen ama amacı kötü şansı önlemek, iyi şansı çekmek olan düğün adetleri düğünleri daha eğlenceli bir hale getirir.​
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst