Üç tip sıcak çikolata
Malzemeler 360 ml yatım yağlı süt 45 gr bitlet çikolata, ince rendelenmiş (yaklaşık 5 çorba kaşığı)
Aztek usulü: 1 tutam toz muskat 1 tutam kırmızıbiber veya pul biber
Chai usulü: 1 tutam toz zencefil 1 tutam toz kakule 1 tutam karabiber 1 tutam tarçın
Naneli: 1 çay kaşığı nane esansı 2 taöı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı Sütü küçük bir sos tenceresine al. Orta ateşte hafifçe kaynat Ocaktan alıp çikolatayla karıştır Seçtiğin tip için gerekil malzemeyi ilave et, 1 dakika boyunca karıktırıp servis yap.
Her biri 2 kişilik. Bir fincan sade sıcak çikolatada (değerler yapılan eklemelerle biraz değişebilir): 190 kalori, 9 gr yağ (5 gr’ı doymuş), 22 gr karbonhidrat, 85 mg sodyum, 2 gr lif, 7 gr protein.
Alıntıdır...