Turşu Kavurma (Rize Usulu)

meftun

Üye
Katılım
15 Aralık 2010
Mesajlar
66
Tepki
52
Puan
18
Yaş
36
Konum
rize
Bir kilo fasülye turşusu, üç baş soğan veya buna denk prasa yaprağı, beş diş sarmısak, iki kaşık tereyağı veya buna denk zeytinyağı

Yapılışı: Fasulye turşusu bir gün önceden suya konur, tuzu çıkartılır Hiç su kalmayacak şekilde elle sıkılır Soğanlar, ay şeklinde bir tavaya doğranırlar ve zeytinyağı ile penbeleşinceye kadar kavrulurlar Daha sonra hazırlanan turşu, tavaya ilave edilir, ezilmiş sarmısak ve az bir miktar biber konarak 10-15 dakika kavrulur Sıcak veya soğuk olarak yenebilir Eskiden ilk yemek olarak ve mısır ekmeği ile birlikte yeniyordu Bir lokma ekmek tavaya uzanıyor ve parmaklar yardımıyla bir tutam turşu alınıp ağıza getiriliyordu Günümüzde ise turşu kavurma, salata gibi sofraya konulmakta ve iştah açıcı olarak alınmaktadır
 
OP
meftun

meftun

Üye
Katılım
15 Aralık 2010
Mesajlar
66
Tepki
52
Puan
18
Yaş
36
Konum
rize
zahmetlı iş önemlı olan turşu fasulyelerının suyunu iyice sıkmak yoksa güzel olmaz
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst