Türkiye'yi bekleyen 3 kara senaryo!

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Aslında bu 3 senaryodan başka alternatif yok. Üçünden bir gerçekleşecek. Ama hangisi olursa olsun, ekonomi darbe alacak!

131174.jpg


İngiliz haber ajansı Reuters Türkiye ile ilgili bir analiz yayınladı. Analizde, anayasa referandumunun eşiğinde duran Türkiye'yi yakın gelecekte bekleyen 3 senaryo var. Her durumda da Türk ekonomisi darbe alıyor.

SENARYO 1: İKİNCİ OYLAMA DA TAMAMLANIR PAKET REFERANDUMA GİDER

- FAİZLER YÜKSELİR

Beklenen senaryo olmasına rağmen yatırımcıları hem Türk lirasını hem de ellerindeki hisse senetlerini çatışma yaşanacağı korkusuyla satarlar. Referandum Türk bonolarının faizlerinin de yükselmesine sebep olur.

SENARYO 2: ANAYASA MAHKEMESİ REFERANDUMU İPTAL EDER

- SATIŞLAR ARTAR, PİYASA DARBE YER

Böyle bir kararın yaratacağı belirsizlik ortamı Erdoğan hükümetinin felç olacağı ve reformların tamamen duracağı endişesini taşıyan yatırımcıları satış için tetikler. Piyasalar büyük darbe alır.

SENARYO 3: ERKEN SEÇİM KARARI

- MALİ DİSİPLİN KESKİN BİR ŞEKİLDE YARA ALIR

Erdoğan, sonbaharda bir erken seçim kararı alıp anayasa değişikliği ile "mağdur" duruma düştüğünü belirterek oy kazanma yoluna gidebilir . Yatırımcıları olası bir erken seçim kararında yoğun bir şekilde ellerindeki Türk liralarını ve hisse senetlerini satar, faizler yükselir. Hükümet böyle bir durumda daha çok harcama yapmak zorunda kalabilir, bu da borçlanma faizlerini yükseltir ve bütçe açığını artırır. Mali disiplin keskin bir şekilde yara alır.

Alıntıdır!
 
Y

yeşilçay

Misafir
bir an önce ne olucaksa olsun
ne demişler
en kötü karar, kararsızlıktan iyidir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst