Türkiye'nin ilk e-kitaplığı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
635156035268.jpg


Türkiye'nin ilk e-kitaplığı

Türkiye’nin ilk mobil kütüphanesi Turkcell e-kitap platformu Turkcell Kitaplık açıldı. Yaklaşık 4 bin kitaptan oluşan Turkcell Kitaplık, tablet ve akıllı telefonlarda rahatlıkla okuma keyfi sunarak kitapseverlere yepyeni bir olanak sağlıyor.

Türkiye'nin önde gelen iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, dijital yayıncılıkta yepyeni bir hizmete imza atıyor. İçeriği Idefix ile oluşturulan Turkcell Kitaplık'ta şuan yerli ve yabancı yazarların 4 bine yakın kitabı yer alıyor. Zengin bir içerik ve rahat bir okuma keyfi sunan bu hizmet artık kitapseverlerin yanlarında kitap taşımadan istedikleri yerde istedikleri zaman tablet bilgisayarlarından ve akıllı telefonlarından istedikleri kitabı okumasına olanak sağlıyor.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, '' Bugün e-kitabın ülkemizde yayıncılık sektörü içerisindeki payı binde 4 civarında. Oysa bu oran ABD'de % 13, İngiltere'de ise % 6. Tüm dünyada bu alanda yaşanan dijital dönüşümü Türkiye'nin de yakalaması gerektiğine inanıyoruz. Hedefimiz, 5 yıl içerisinde bu oranı % 10'lar seviyesine çıkarmak. Tıpkı dijital müzik alanında olduğu gibi dijital yayıncılıkta da Turkcell, korsanla mücadele için tüm telif zincirini kapsayan yeni bir iş modelini destekliyor'' dedi.

Operatör ayrımı olmaksızın herkesin Turkcell Kitaplıktan faydalanabileceğini belirten Bayrakdar, '' Artık Turkcell Kitaplık kullanıcıları kütüphanelerini yanlarında taşıyabilecek. Türkiye'de henüz başlangıç aşamasında olan e-kitap kültürünün bu uygulama sayesinde kısa sürede yerleşeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Sevdiklerinize hediye etme imkanı

Turkcell Kitaplık, kullanıcıların istedikleri takdirde sevdiklerine e-kitap hediye edebilme imkânı da sağlıyor. Kullanıcının istediği kitabı, hediye etmek istediği kişinin e-posta adresini girerek bu imkandan faydalanabiliyor.

Turkcell Kitaplık uygulaması; okuduğunuz e-kitap içinde arama yapabilme, notlar alabilme, önemli sayfaları işaretleyebilme, yazı fontunu değiştirebilme ve sayfa arka plan rengini ve ekran parlaklığını değiştirebilme imkânı sağlıyor.

Şimdilik iPhone ve iPad uygulamaları bulunan hizmetin çok yakında android versiyonu da kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Takvim

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst