Türkiye'de İstanbullu'dan sonra en çok Konyalı var..

..tebessum..

Daimi Üye
Tepki
2.391
Türkiye'de İstanbullu'dan sonra en çok Konyalı var..

2hflw61.jpg

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Türkiye'de en çok biz varız" tartışmasına son noktayı koydu.

Kurumun verilerine göre; Türkiye'de, İstanbullulardan sonra en çok Konyalı yaşıyor.

TÜİK'in 2009 sonu itibarıyla kişilerin nüfuslarının esas kayıtlı olduğu illere göre açıkladığı rakamlar, ülke genelinde 2 milyon 444 bin 969 İstanbullu olduğunu ortaya koyuyor.

Onları Konyalılar 2 milyon 320 bin 423, Şanlıurfalılar 2 milyon 143 bin 4 kişiyle takip ediyor.

Daha sonra da sırasıyla İzmirliler, Ankaralılar, Diyarbakırlılar, Samsunlular, Sivaslılar, Bursalılar, Erzurumlular ve Adanalılar geliyor.

En az olanlar ise 121 bin 886 kişiyle Yalovalılar.

Zaman gazetesinin haberine göre; onları 243 bin 979 kişiyle Tuncelililer, ardından Bayburtlular, Bilecikliler, Kilisliler ve Hakkarililer izliyor.

İZMİR

dişikomando

Daimi Üye
Tepki
295
anlamadığım millet nerden istanbullu oluyor.
anneannem gerçek istanbullunun rumlar olduğunu söyler eh onlarda kalmadığına göre
istanbulluyum diyenler çakma istanbullu.
bizim aile bile aşağı yukarı selanıkten istanbula geleli 300 sene oldu istanbullu derken selanik göçmenliğini söylüyoruz.
ufak bir genel kültür bilgisi
fatih sultan mehmet istanbulu feth ettiği zaman karamanlıları ilk olarak istanbula getirmişti.

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
anlamadığım millet nerden istanbullu oluyor.
anneannem gerçek istanbullunun rumlar olduğunu söyler eh onlarda kalmadığına göre
istanbulluyum diyenler çakma istanbullu.
bizim aile bile aşağı yukarı selanıkten istanbula geleli 300 sene oldu istanbullu derken selanik göçmenliğini söylüyoruz.
ufak bir genel kültür bilgisi
fatih sultan mehmet istanbulu feth ettiği zaman karamanlıları ilk olarak istanbula getirmişti.

bence kişi nerdede doğup büyüdüyse annesi babası da nerde doğup büyüyse oarlıdır yani 300 senelik olmaya gerk yok

dişikomando

Daimi Üye
Tepki
295
bence kişi nerdede doğup büyüdüyse annesi babası da nerde doğup büyüyse oarlıdır yani 300 senelik olmaya gerk yok

güzel kardeşim kayınbiraderim almanyada doğmuş kızları almanyada doğdu şimdi onlar alman mı
kölnlü mü?
hayır adanalı
şunu demek istiyorum kökümüz nerden geldiyse oralıyız

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
tamam da istanbul a 300 sene önce gelmeyen istanbullu olmuyo mu:sigara:

dişikomando

Daimi Üye
Tepki
295
kızım gene yalnış anladın
realiteden bahsediyorum
gönlün nereye bağlıysa oralıyım dersin problem yok

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
69.215
hehe dişi basladın gene garip yorumlarına :D
insan dogdugu yerde deil doydugu yere memleketim der :eek:
bende izmit dogumluyum ama 20 senedir izmitteyiz orjinal izmitliyim !
ama gel görki nufus kaıtımda gerede - macarlar yazıyo soyumuz macaristandan gelme :D
ben ne oluyom sölermisin ırkımı bileyim -ayse

dişikomando

Daimi Üye
Tepki
295
basit macar türküsün ve bununla gurur duymalısın
büyük bir ihtimalle ataları büyük hun imparatoru atilla ile birlikte orta asyadan avrupaya gelmiştir

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
69.215
yok biz zaten padisahlardan gelmeyiz ben bi nevi kralice bebesi oluyorum tacımda var zaten sah taktı :D:D:D

ehehe yaa bırak 20 yıldır biz izmitteyiz ben nereden bileyim orayı srana izmit abi ne macarı ne geredesi ne rumu bırak cnım yaaa

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar