Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı açıldı

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
29. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı Beyazıt Meydanı'nda, Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı,Diyanetİşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu veİstanbulBüyükşehir Belediyesi (İBB) BaşkanıKadir Topbaştarafından açıldı. Açılışta gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Bakan Yazıcı, memurları enflasyona ezdirmeyeceklerini açıkladı.

Ramazan ayı ile birlikte her yıl Sultanahmet Camii bahçesinde açılan kitap fuarı, bu yıl Beyazıt Meydanı'na taşındı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İBB ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın iş birliğiyle düzenlenen 29. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılışı Devlet Bakanı ve Başbakan YardımcısıHayati Yazıcıtarafından yapıldı. Açılışa ayrıca İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Diyanet İşleri Bakanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Diyanet İşleri Bakanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, kainatın özeti olan Kuran-ı Kerim'in bu ayda indiğini hatırlatarak, "Fuarda olan kitaplar o kitabın şerhi mahiyetindedir. Kitap okudukça bilgimiz, bilgimiz aktıkça dindarlığımız artıyor." dedi.

İstanbul'da Ramazan ayının çok farklı geçtiğini belirten İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un İslam alemi için çok önemli bir şehir olduğunu ifade etti. Topbaş, ilin bilim merkezi olduğunu ifade ederek, bunun kitaba duyulan saygıdan kaynaklandığını vurguladı.

147263_kitap-fuari.jpg
[/center]
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst