Türk sofralarında yeni tat: Siyah pirinç!

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.393
Tepki
12.557
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
siyahpirin%C3%A7.hlarge.jpg


Besin değerinin yüksekliği nedeniyle eskiden sadece Çin hükümdarları için üretilen dünyada ''yasak pirinç'' olarak da bilinen siyah pirinç, artık Türk sofralarında da yerini alacak.

Besin değeri yüksek, magnezyum ve demir açısından zengin, lif ve mineral deposu siyah pirinç Türkiye'de ilk kez Edirne'de üretilmeye başladı.


SİYAH PİRİNCİN FAYDALARI
Siyah pirincin kalp hastalıklarına ve kansere karşı etkili olabileceği belirtiliyor.

Alıntı :ntvmsnbc.com
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.775
Tepki
84.411
Puan
113
Konum
İstanbul
Tarifte ekleyelim :incim:

siyah-pirinc-pilavi-3.jpg


Siyah Pirinç Pilavı

2 Su bardağı siyah pirinç,
2 Su bardağı su (ben 4 bardak koymuştum fazla geldi 2 bardağını döktüm),
2 Yemek kaşığı şehriye,
1 Yemek kaşığı sıvıyağ,
1 Yemek kaşığı tereyağı,
Tuz

Yapılışı,
Pirinçleri tuzlu sıcak suda 30dk. bekletin (kapkara suyu çıkıyor). İyice yıkayıp süzün. Tencereye sıvı yağı ve şehriyeyi ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Tereyağı ve pirinçleri ilave edip 2 dk. kavurun. Suyunu ve tuzunu koyun. Suyu çekinceye kadar pişirin. Demlendikten sonra sonra servis edin.

Not:
Siyah pirinci pişirirken yağını fazla koymayın, tarifte ki yeterli.

Alıntıdır...
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
69.254
Tepki
68.281
Puan
113
Yaş
34
Konum
kocaeli
Yiyemem heralde denk gelsemde kara fatma ezmesine benziyor :kptmya:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst