Türk sofralarında yeni tat: Siyah pirinç!

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
siyahpirin%C3%A7.hlarge.jpg


Besin değerinin yüksekliği nedeniyle eskiden sadece Çin hükümdarları için üretilen dünyada ''yasak pirinç'' olarak da bilinen siyah pirinç, artık Türk sofralarında da yerini alacak.

Besin değeri yüksek, magnezyum ve demir açısından zengin, lif ve mineral deposu siyah pirinç Türkiye'de ilk kez Edirne'de üretilmeye başladı.


SİYAH PİRİNCİN FAYDALARI
Siyah pirincin kalp hastalıklarına ve kansere karşı etkili olabileceği belirtiliyor.

Alıntı :ntvmsnbc.com
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Tarifte ekleyelim :incim:

siyah-pirinc-pilavi-3.jpg


Siyah Pirinç Pilavı

2 Su bardağı siyah pirinç,
2 Su bardağı su (ben 4 bardak koymuştum fazla geldi 2 bardağını döktüm),
2 Yemek kaşığı şehriye,
1 Yemek kaşığı sıvıyağ,
1 Yemek kaşığı tereyağı,
Tuz

Yapılışı,
Pirinçleri tuzlu sıcak suda 30dk. bekletin (kapkara suyu çıkıyor). İyice yıkayıp süzün. Tencereye sıvı yağı ve şehriyeyi ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Tereyağı ve pirinçleri ilave edip 2 dk. kavurun. Suyunu ve tuzunu koyun. Suyu çekinceye kadar pişirin. Demlendikten sonra sonra servis edin.

Not:
Siyah pirinci pişirirken yağını fazla koymayın, tarifte ki yeterli.

Alıntıdır...
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Yiyemem heralde denk gelsemde kara fatma ezmesine benziyor :kptmya:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst