Türk insanının beli kalınlaşıyor!

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....


Giyim sektöründe beden üretimleri acıo gerçeği ortaya çıkartıyor. Türkiye'nin beli kalınlaşıyor. Eskiden en çok 44-46 beden satılırken son 5 yılda 48-50 beden giysilerin daha çok satıldığını söyledi.


Büyük beden giyim sektöründe faaliyet gösteren Sumak Giyim Ticaret ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Tatlısumak, eskiden en çok 44-46 beden satılırken son 5 yılda 48-50 beden giysilerin daha çok satıldığını söyledi.
AA muhabirinin büyük beden giyim sektörüne ilişkin sorularını yanıtlayan Tatlısumak, giderek beden boyutlarının büyüdüğüne işaret ederek, Bunun tüketicinin şişmanlama eğiliminde olduğunu gösterebileceği gibi, ufak beden üretim yapan firmaların 48 bedene kadar koleksiyonlarını genişletmelerinden de kaynaklanabileceğini dile getirdi.
GENÇLERE BAKINCA BELİN KALINLAŞTIĞI GÖRÜLÜYOR
Tatlısumak, şöyle devam etti: ''Zaten genel olarak sokaktaki gençlere baktığımızda bel oyuntularının kaybolduğunu, göğüs ve basen arasının dümdüz indiğini görüyoruz. Büyük beden firması olarak son 5 yılda bel ölçülerimizi genişletmiş bulunuyoruz. Pazarda oyuncular sürekli değişmekte. Küçük bedende (36-42) üretim ve ithalat çok yüksek düzeyde olduğu için fiyatlar son derece düşük bir halde seyretmekte. Bundan dolayı her üreticinin gözü ilk önce büyük beden pazarına dönmekte ve bu firmalar 36-42 beden arası koleksiyonlarını 36-48 beden aralığına çekmektedir.''
Markasız üretim yapan firmalar bazında bakıldığında her yıl yeni yeni firmaların büyük beden yapmaya başladıklarına işaret eden Tatlısumak, bu durumun çok sürdürülebilir olduğuna inanmadıklarını dile getirdi.
-''KADIN MÜŞTERİLER EN AZ ÜÇ PARÇA ALIŞVERİŞ YAPAR''-
Şişman ve büyük beden giyiminde, kadınları renkli giyimle tanıştırdıklarını ifade eden Tatlısumak, şunları kaydetti:
''Büyük beden kadını renklendirdi. Yapılan araştırmalara göre Türkiye nüfusunun yüzde 28'i şişman, yüzde 19'u ise büyük beden. 15 yıl önce 52 bedende bir kadın genelde siyah veya kahve tonları giyerdi. Bugün renkli pantolon alıyor. Geçmişte kilolarını göstermemek için daha çok koyu renkleri tercih eden kadınlar artık renkli giyinmenin keyfine vardı. Şimdi her rengi ve moda olanı örneğin taytları bile tuniklerle veya salaş hırkalarla kombineleyerek giymeyi seviyorlar. Büyük beden hanımlara kot ve deri giyinmenin keyfini yaşattık. 200 parçadan oluşan, ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış olmak üzere yılda dört koleksiyon hazırlıyoruz. Alım gücü yüksek bir müşteri kitlemiz var. Mağazamıza gelen bir müşterimiz en az üç parça alışveriş yapar. Bu Bağdat Caddesi mağazasında yedi sekiz parçaya kadar çıkar.''
-''BÜYÜK BEDENDE ABİYE DE VAR, TAYT DA...''-
Tatlısumak, büyük beden giyen kadının tarzına uygun kıyafetleri bulmakta zorlandığına işaret ederek, kendini genç hisseden büyük beden bir kadının özellikle spor kesimler bulabilmekte zorluk çektiğini söyledi.
Profesyonel bir firmadan çıkmayan kalıplarda da problem yaşandığını vurgulayan Tatlısumak, ''Artık muhafazakar ölçülerden modayı takip eden ve her şeyi giyebilmeyi özlemiş bir kitleye üretim yapıyoruz. Bunun içinde abiye giyim de var, tayt ve şort da var'' dedi.
 
OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
düşük bel giymekten bi de abur cubur yemekten...:dertli:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Düşük bel en büyük faktör. Ayrıca yenilen abur cubur ve de fast food un yeri de ayrı :D
 
OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
evet bi de hamur işleri var midemize düşkün bi milletiz:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst