Tüm Vücudu Çalıştıran Hareketler!

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Tüm Vücudu Çalıştıran Hareketler!

Egzersizin ne kadar önemli olduğunu artık herkes biliyor. Ancak çoğumuz için bu bilgiyi hayata geçirmek zor oluyor. Evde sıkılmadan yapabileceğiniz ve tüm vücudunuzu çalıştıracak egzersizler, MSN Kadın’da!



95A1E578156D74B29DE103998CD88.jpg



Tüm Vücudu Çalıştıran Hareketler!
Sırtüstü uzanın. Kollarınızı iki yana uzatın. Sağ bacağınızı yere dik olacak şekilde kaldırın. Ellerinizi bilekten hafifçe kırın. Sağ bacağınız yukarıda sabit dururken, sol bacağınızı hafifçe yukarı kaldırın. Kollarınızı dik olan bacağınızın arasında kalacak şekilde öne doğru kaldırın. Sonra kol ve bacaklarınızı serbest bırakarak indirin. Bacak değiştirerek hareketi tekrarlayın.
Yere sırtüstü uzanın. Ellerinizi başınızın altında kenetleyin. Dizlerinizi kırın ve topuklarınızın üstünde sırtınız ve kalçanız yere değmeyecek şekilde yükselerek durun. Bu pozisyonda bir müddet durduktan sonra tekrar gevşeyin.
Yüzüstü uzanın. Başınızı ve kollarınızı ileriye doğru uzatın. Avuç içleri yukarı doğru ve açık olsun. Karnınız yere değiyorken, göğsünüzden itibaren, başınızı ve kollarınızı yukarı doğru kaldırın. Sonra eski pozisyonunuza dönün.
Dizlerinizin üzerine çökün Ellerinizi yere dayayın. Kollarınız dik dursun. Sırtınızın da dik durduğuna emin olun. Kollarınızı kırın ve başınız dik şekilde ve sırtınızda da aynı dikliği koruyarak eğilin. Sırtüstü pozisyonuna geçin. Ellerinizden ve ayak topuklarınızdan güç alarak yukarı doğru kalkın. Bir müddet pozisyonunuzu koruyun ve sonra gevşeyin. Bu hareketi birkaç kere tekrarlayın.
Yere oturun. Bacaklarınızı uzatın. Sırtınız dik dursun ve ellerin izi yere koyun. Sol bacağınızı hafifçe yukarı kaldırın. 30 saniye bekleyin. Daha sonra sağ bacağınızla aynı hareketi tekrar edin.
Yüzüstü uzanın. Ellerinizi yumruk yapın. Dirseklerden kırarak, yumruğu yere koyun. Başınızı öne doğru eğin. Kollar omuz hizasında açık olsun. Bu pozisyondayken, yumruklarınızı yerden kaldırın ve 30 saniyeye kadar bu şekilde durun.
Sırtüstü yere yatın. Elleri başın arkasında kenetleyin. Bacaklarınız birbirine yapışık, dik olacak şekilde yukarı kaldırın. Bacakları göz hizanızdan aşağıya doğru indirin. Yere değdirmeyin. Öylece kalın. Nefes alıp verin. Yorulduğunuzda tekrar bacaklarınızı tam olarak yukarı kaldırın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst