Tulumba tatlisi (resimli)

güllerdiyari

Daimi Üye
Tepki
2.410
Arkadaslar tulumba tatlisi benim severek yaptigim bütün arkadaslariminda severek begenerek yedikleri bir tatli.
yapinca bütün komsularima arkadaslarima gönderiyorum-hmm
umarim sizlerde begenirsiniz:hhhhhh:

Kullanilan malzemeler:

5 yumurta
1 bucuk bardak yogurt
1 bardak süt
1 bardak sivi yag
yarim paket kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri
800 gr un
kizartmak icin bol sivi yag
Serbet icin:
750 gr su
1 kg seker
biraz limon suyu yada kücük bir parca limon

süslemek icin arzuya göre isterseniz hindistan cevizi veya cam fistigi kullanabilirsiniz.
yada sade olarak damak zevkinize kalmis.

YApilisi:

serbeti aksamdan kaynatirsaniz daha iyi olur kaynadiktan sonra altini kisin yarim saat yavas yavas kaynatin biraz koyu olmasi gerekiyor.
serbetin kivamini ögrenmek icin bir kasigi serbetin icine batirip cikarin tirnaginizin üstüne kücük bir damla damlatin hemen akmiyorsa kivami olmus demektir.
baslamadan önce hamuru icine katip sIkmak icin bir torba. hamuru kesmek icin mutfak makasi. cevirmek icin bir masa, serbetin icinden almak icin bir süzgec hazirlayin.

önce bir kaba yumurtalari kirin biraz cirpin daha sonra yogurt, süt, sivi yag ekleyip gene cirpin kabartma tozu ve vanilya sekerinide ilave edin en son olarak unu yavas yavas katarak yogurun bu arada unu 800 gr yazdim ölcmek icin ugrasmayin 1 kg unu yogurt yag ölcmek icin kullandiginiz bardakla bir bardak ayirin gerisini kullanin tam yetiyor ben öyle yapiyorum.
kivamini anlamak icin bir kasiga hamur alip yan getirince hemen akmiyorsa hamur kivamindadir. tabii bu arada kizartacagimiz tencereye yagi koyup altini acin.
yogurdugumuz hamuru bir kasik yardimi ile torbaya doldurun isinmis yagin icine istediginiz büyüklükte sIkin arzuya göre halka seklindede yapabilirsiniz.
kizaran tulumbalari bir ma$a yardimi ile serbetin icine alin tekrar ikinci ayni islemi yapincaya kadar ara sira bir yandan serbetin icindeki tulumbalari karistirin ikinci tulubalar kizarmaya baslayinca serbetteki tulumbalari bir tepsiye alin aldiginiz kap biraz genis olsun firin tepsisi olabilir sicakken üstüste olursa yumusayabilir sicak yada soguk arzuya göre servis yapin.
afiyet bal seker olsun arkadaslar:hhhhhh:

bunuda daha önceden yapmistim.

roşum

Daimi Üye
Tepki
329
çok zahmetli bi tatlı bence,ellerine sağlık cnm:ask:
eşim çok sever,hep dışardan alır,ilk fırsatta deniyecem:eek:

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
:ask::ask::ask:
ben ki serbetli tatliyi cok sevmezken
hayatimda yedigim en lezzetli tulumba
vallahi yengem diye demiyorum hanimlar
tek kelimeyle süper
denemenizi tavsiye ederim
ellerine emegine saglik

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.405
Oyyy canım ablam benim:teselli:
En zor tatlı ile katıldın yarışmaya valla aklım beynim bu tatlıda kaldı..
Ellerine emeğine sağlık canım ablam benim:eek:

OP
güllerdiyari

güllerdiyari

Daimi Üye
Tepki
2.410
çok zahmetli bi tatlı bence,ellerine sağlık cnm:ask:
eşim çok sever,hep dışardan alır,ilk fırsatta deniyecem:eek:

evet canim zahmetli bir tatli ama inan degiyor-hmm
ben cok SIK yaparim yapmasinida yemesinide seviyorum-hmm
umarim dener ve begenirsin canim cok tesekkür ederim:eek::hhhhhh:

OP
güllerdiyari

güllerdiyari

Daimi Üye
Tepki
2.410
ben ki serbetli tatliyi cok sevmezken
hayatimda yedigim en lezzetli tulumba
vallahi yengem diye demiyorum hanimlar
tek kelimeyle süper
denemenizi tavsiye ederim
ellerine emegine saglik

:utandim::utandim:bidenem ne güzel yazmissin cok tesekkür ederim:eek::eek::hhhhhh:
yegenlerimin hepside cok seviyorlar bende her gelisinizde yapiyorum bidenem:eek:
güzel yorumun icin cok tesekkür ederim bidenem:hhhhhh::eek:

OP
güllerdiyari

güllerdiyari

Daimi Üye
Tepki
2.410
Oyyy canım ablam benim:teselli:
En zor tatlı ile katıldın yarışmaya valla aklım beynim bu tatlıda kaldı..
Ellerine emeğine sağlık canım ablam benim:eek:

ayy benim sahim yaa bide hamilesin bak üzüldüm simdi:teselli:
keske yakin olsakta hemen yapip yedirsem:eek:
evet canim zahmeti cok olan bir tatli ama ben yapmayida yemeyide cok seviyorum-hmm
güzel yorumun icin cok tesekkür ederim canim:hhhhhh::eek:

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
bayilirim tulumbaya evde hic denemedim ben ama amcam harika yapardi-hmm

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.335
Arkadaslar tulumba tatlisi benim severek yaptigim bütün arkadaslariminda severek begenerek yedikleri bir tatli.
yapinca bütün komsularima arkadaslarima gönderiyorum-hmm
umarim sizlerde begenirsiniz:hhhhhh:

Kullanilan malzemeler:

5 yumurta
1 bucuk bardak yogurt
1 bardak süt
1 bardak sivi yag
yarim paket kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri
800 gr un
kizartmak icin bol sivi yag
Serbet icin:
750 gr su
1 kg seker
biraz limon suyu yada kücük bir parca limon

süslemek icin arzuya göre isterseniz hindistan cevizi veya cam fistigi kullanabilirsiniz.
yada sade olarak damak zevkinize kalmis.

YApilisi:

serbeti aksamdan kaynatirsaniz daha iyi olur kaynadiktan sonra altini kisin yarim saat yavas yavas kaynatin biraz koyu olmasi gerekiyor.
serbetin kivamini ögrenmek icin bir kasigi serbetin icine batirip cikarin tirnaginizin üstüne kücük bir damla damlatin hemen akmiyorsa kivami olmus demektir.
baslamadan önce hamuru icine katip sIkmak icin bir torba. hamuru kesmek icin mutfak makasi. cevirmek icin bir masa, serbetin icinden almak icin bir süzgec hazirlayin.

önce bir kaba yumurtalari kirin biraz cirpin daha sonra yogurt, süt, sivi yag ekleyip gene cirpin kabartma tozu ve vanilya sekerinide ilave edin en son olarak unu yavas yavas katarak yogurun bu arada unu 800 gr yazdim ölcmek icin ugrasmayin 1 kg unu yogurt yag ölcmek icin kullandiginiz bardakla bir bardak ayirin gerisini kullanin tam yetiyor ben öyle yapiyorum.
kivamini anlamak icin bir kasiga hamur alip yan getirince hemen akmiyorsa hamur kivamindadir. tabii bu arada kizartacagimiz tencereye yagi koyup altini acin.
yogurdugumuz hamuru bir kasik yardimi ile torbaya doldurun isinmis yagin icine istediginiz büyüklükte sIkin arzuya göre halka seklindede yapabilirsiniz.
kizaran tulumbalari bir ma$a yardimi ile serbetin icine alin tekrar ikinci ayni islemi yapincaya kadar ara sira bir yandan serbetin icindeki tulumbalari karistirin ikinci tulubalar kizarmaya baslayinca serbetteki tulumbalari bir tepsiye alin aldiginiz kap biraz genis olsun firin tepsisi olabilir sicakken üstüste olursa yumusayabilir sicak yada soguk arzuya göre servis yapin.
afiyet bal seker olsun arkadaslar:hhhhhh:

bunuda daha önceden yapmistim.

Son resim beni benden aldı :bayil: ellerinize kollarınıza sağlık

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar