güllerdiyari
Daimi Üye
Arkadaslar tulumba tatlisi benim severek yaptigim bütün arkadaslariminda severek begenerek yedikleri bir tatli.
yapinca bütün komsularima arkadaslarima gönderiyorum-hmm
umarim sizlerde begenirsiniz
Kullanilan malzemeler:
5 yumurta
1 bucuk bardak yogurt
1 bardak süt
1 bardak sivi yag
yarim paket kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri
800 gr un
kizartmak icin bol sivi yag
Serbet icin:
750 gr su
1 kg seker
biraz limon suyu yada kücük bir parca limon
süslemek icin arzuya göre isterseniz hindistan cevizi veya cam fistigi kullanabilirsiniz.
yada sade olarak damak zevkinize kalmis.
YApilisi:
serbeti aksamdan kaynatirsaniz daha iyi olur kaynadiktan sonra altini kisin yarim saat yavas yavas kaynatin biraz koyu olmasi gerekiyor.
serbetin kivamini ögrenmek icin bir kasigi serbetin icine batirip cikarin tirnaginizin üstüne kücük bir damla damlatin hemen akmiyorsa kivami olmus demektir.
baslamadan önce hamuru icine katip sIkmak icin bir torba. hamuru kesmek icin mutfak makasi. cevirmek icin bir masa, serbetin icinden almak icin bir süzgec hazirlayin.
önce bir kaba yumurtalari kirin biraz cirpin daha sonra yogurt, süt, sivi yag ekleyip gene cirpin kabartma tozu ve vanilya sekerinide ilave edin en son olarak unu yavas yavas katarak yogurun bu arada unu 800 gr yazdim ölcmek icin ugrasmayin 1 kg unu yogurt yag ölcmek icin kullandiginiz bardakla bir bardak ayirin gerisini kullanin tam yetiyor ben öyle yapiyorum.
kivamini anlamak icin bir kasiga hamur alip yan getirince hemen akmiyorsa hamur kivamindadir. tabii bu arada kizartacagimiz tencereye yagi koyup altini acin.
yogurdugumuz hamuru bir kasik yardimi ile torbaya doldurun isinmis yagin icine istediginiz büyüklükte sIkin arzuya göre halka seklindede yapabilirsiniz.
kizaran tulumbalari bir ma$a yardimi ile serbetin icine alin tekrar ikinci ayni islemi yapincaya kadar ara sira bir yandan serbetin icindeki tulumbalari karistirin ikinci tulubalar kizarmaya baslayinca serbetteki tulumbalari bir tepsiye alin aldiginiz kap biraz genis olsun firin tepsisi olabilir sicakken üstüste olursa yumusayabilir sicak yada soguk arzuya göre servis yapin.
afiyet bal seker olsun arkadaslar
__________________
bunuda daha önceden yapmistim.
yapinca bütün komsularima arkadaslarima gönderiyorum-hmm
umarim sizlerde begenirsiniz
Kullanilan malzemeler:
5 yumurta
1 bucuk bardak yogurt
1 bardak süt
1 bardak sivi yag
yarim paket kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri
800 gr un
kizartmak icin bol sivi yag
Serbet icin:
750 gr su
1 kg seker
biraz limon suyu yada kücük bir parca limon
süslemek icin arzuya göre isterseniz hindistan cevizi veya cam fistigi kullanabilirsiniz.
yada sade olarak damak zevkinize kalmis.
YApilisi:
serbeti aksamdan kaynatirsaniz daha iyi olur kaynadiktan sonra altini kisin yarim saat yavas yavas kaynatin biraz koyu olmasi gerekiyor.
serbetin kivamini ögrenmek icin bir kasigi serbetin icine batirip cikarin tirnaginizin üstüne kücük bir damla damlatin hemen akmiyorsa kivami olmus demektir.
baslamadan önce hamuru icine katip sIkmak icin bir torba. hamuru kesmek icin mutfak makasi. cevirmek icin bir masa, serbetin icinden almak icin bir süzgec hazirlayin.
önce bir kaba yumurtalari kirin biraz cirpin daha sonra yogurt, süt, sivi yag ekleyip gene cirpin kabartma tozu ve vanilya sekerinide ilave edin en son olarak unu yavas yavas katarak yogurun bu arada unu 800 gr yazdim ölcmek icin ugrasmayin 1 kg unu yogurt yag ölcmek icin kullandiginiz bardakla bir bardak ayirin gerisini kullanin tam yetiyor ben öyle yapiyorum.
kivamini anlamak icin bir kasiga hamur alip yan getirince hemen akmiyorsa hamur kivamindadir. tabii bu arada kizartacagimiz tencereye yagi koyup altini acin.
yogurdugumuz hamuru bir kasik yardimi ile torbaya doldurun isinmis yagin icine istediginiz büyüklükte sIkin arzuya göre halka seklindede yapabilirsiniz.
kizaran tulumbalari bir ma$a yardimi ile serbetin icine alin tekrar ikinci ayni islemi yapincaya kadar ara sira bir yandan serbetin icindeki tulumbalari karistirin ikinci tulubalar kizarmaya baslayinca serbetteki tulumbalari bir tepsiye alin aldiginiz kap biraz genis olsun firin tepsisi olabilir sicakken üstüste olursa yumusayabilir sicak yada soguk arzuya göre servis yapin.
afiyet bal seker olsun arkadaslar
__________________
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
bunuda daha önceden yapmistim.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.