Aşk Sancısı
Daimi Üye

MALZEMELER
10 adet milföy hamuru
İç harcı için:
4 adet kabak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
200 gram tulum peyniri
1/4 demet dereotu
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
KAÇ ADET?
10 ADET
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
35 DAKİKA
Püf noktası:
Milföy hamurlarını kırılmadan kapanması ve kabarması için; oda ısısında çözdürün.
Hazırladığınız harcı hamurları sulandırmaması için ılık ya da soğuk olarak kullanın.
Pişirme önerisi:
Arzuya göre; böreklerin üzerine susam ve çörek otu serpiştirebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Böreğin iç harcını hazırlamak için; kabuğunu alacalı şekilde soyduğunuz kabakları ve tulum peynirini ayrı ayrı kaplara rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Dereotunu incecik kıyın.
Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Soğanları renk alana kadar orta ateşte kavurun.
Rendelenmiş kabakları ekleyip, suyunu çekene kadar 5 dakika daha kavurma işlemini sürdürün.
Dereotu ve rendelenmiş tulum peynirini ekledikten sonra iç harcı ocaktan alın. Tuz ve karabiberi katın.
Milföy hamurlarını oda ısısında çözdürdükten sonra hazırladığınız iç harcı orta kısımlarına eşit olarak dağıtın.
Milföyleri dört tarafı ortada buluşacak şekilde kapatın. Börekleri, kapatma kısımları alt tarafta kalacak şekilde tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
Çıtır börekleri sıcak ya da ılık olarak servis edin ve sevdiklerinizle paylaşın.