Terbiyeli Tavuk Çorbası

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
terbiyeli-tavuk-corbasi-720x450.jpg


MALZEMELER

1/2 adet haşlanmış kemikli tavuk göğsü
5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 çay bardağı kırık pirinç
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Terbiyesi için:

1,5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un

Servisi için:

1 tatlı kaşığı nane (arzuya göre)

KAÇ KİŞİLİK?
4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ
20 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
30 DAKİKA

Püf noktası:

Çorbayı haşladığınız kemikli tavuk göğsünün suyundan hazırlayacağınız için haşlama suyunu tencerede muhafaza edin. Kemik, kıkırdak ve deri kısımlarını dikkatli bir şekilde ayıkladıktan sonra küçük parçalar halinde ditin.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre çorbaya lezzet vermesi için tavuk baget kullanın. Çorba yapımında kullanacağınız sıcak tavuk suyuna havuç, soğan, patates gibi kök sebzeler ve baharatlar ekleyebilirsiniz.

Kırık pirinç yerine çorbaya tel şehriye katabilirsiniz.

Servis önerisi:

Tereyağında acı biber ve nane yakıp, çorbaya ekledikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?


Derin bir tencerede içme suyunda arzuya göre kök sebze ve baharatlarla haşladığınız kemikli tavuk göğüs etini bir kevgir yardımıyla servis tabağına çıkartın.

Haşlama suyunu bir süzgeç yardımıyla ayrı bir tencereye süzün.

Tavuk göğsünü kemik ve derilerinden ayırdıktan sonra uzun ince lifler halinde ditin.

Tavuk suyuna tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve bol suda yıkadığınız pirinç tanelerini katıp, orta ateşte kaynatın.

Çorbanın terbiyesi için; yoğurt, yumurta sarısı ve unu ayrı bir kapta pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Yumurtanın kesilmemesi için; kaynamakta olan tavuk suyundan azar azar alıp, terbiye karışımına ekleyin ve hızlıca karıştırın. Bu şekilde tavuk suyunun bir kısmı ile terbiye karışımını ılıştırın.

Tüm terbiye karışımını çorba tenceresine aktarın. Haşlandıktan sonra ditilmiş tavuk göğüslerini katın ve çorbayı 10 dakika kadar kısık ateşte, aralarda karıştırarak pişirmeye devam edin.

Kıvam alan terbiyeli tavuk çorbasını nane ile süsledikten sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Geçende buna benzer bu çorba yaptım ama piştikten sonra içine maydanoz kıyıp attım pek hoş oldu annem çok beğendi :)
 

-sumeyye

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
5.598
Tepki
4.992
Puan
113
Yaş
45
Konum
İstanbul
çok da güzel olur ev yapımı terbiyeli çorbalar ellerine sağlık çok güzel görünüyor bak gece gece canım çekt:eek:fff:-alkis-alkisi
 

eyluldogan

Aktif Üye
Katılım
9 Ağustos 2014
Mesajlar
190
Tepki
58
Puan
28
Yaş
37
Konum
Antalya
ben de geçen gün ilk defa yaptım bu çorbadan ama böyle değildi. bunu da denicem. gerçekten kışın çok güzel oluyo çorba içmek.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst