TEPSİ MANTISI
Hamuru İçin:
2 yumurta
Aldığı kadar un
1 çay bardağı ılık su
Tuz(Hamur ne kadar sert olursa o kadar mantı iyi olucaktır,kapatması da kolay olucaktır)
İç harcı için;
250 gram kıyma
1 orta boy soğan
İnce kıyılmış maydanoz
Karabiber ve tuz
Suyu İçin:
Biraz yağ,bir çorba kaşığı salça.
Yapılışı:
Dinlenmiş hamurumuzu oklava ile açıp,mantı küçük şekilde kesiyoruz.Hazırlamış olduğumuz iç harcı tek tek diziyor ve kapatıyoruz.Kapatma şekli sadece iki karşılıklı kenarları sıkıyoruz.

Sonrasında tepsiye tek tek diziyoruz.Sıra ile..

15 dk ısınmış fırında 200 derecede kızarana kadar bekliyoruz.Bu arada bir tencere içersinde yağlı,salçalı su kaynatıyoruz ve kızaran mantıların üzerine döküyoruz fırının ayarını biraz yükseltip mantıların üzerine döküyoruz ve hafif suyunu çekene kadar fırında bekletiyoruz.

İsterseniz üzerine sarmısaklı yoğurt yaparak,isterseniz sade bir şekilde afiyetle yiyorsunuz:nk:
Hamuru İçin:
2 yumurta
Aldığı kadar un
1 çay bardağı ılık su
Tuz(Hamur ne kadar sert olursa o kadar mantı iyi olucaktır,kapatması da kolay olucaktır)
İç harcı için;
250 gram kıyma
1 orta boy soğan
İnce kıyılmış maydanoz
Karabiber ve tuz
Suyu İçin:
Biraz yağ,bir çorba kaşığı salça.
Yapılışı:
Dinlenmiş hamurumuzu oklava ile açıp,mantı küçük şekilde kesiyoruz.Hazırlamış olduğumuz iç harcı tek tek diziyor ve kapatıyoruz.Kapatma şekli sadece iki karşılıklı kenarları sıkıyoruz.
Sonrasında tepsiye tek tek diziyoruz.Sıra ile..
15 dk ısınmış fırında 200 derecede kızarana kadar bekliyoruz.Bu arada bir tencere içersinde yağlı,salçalı su kaynatıyoruz ve kızaran mantıların üzerine döküyoruz fırının ayarını biraz yükseltip mantıların üzerine döküyoruz ve hafif suyunu çekene kadar fırında bekletiyoruz.
İsterseniz üzerine sarmısaklı yoğurt yaparak,isterseniz sade bir şekilde afiyetle yiyorsunuz:nk: