Tellibaba tatlısı
Tellibaba tatlısı malzemeleri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
125 gr tereyağı
1.5 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı yoğurt
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için
250 gr tel kadayıf
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
Yarım limon
Üzeri için
Badem
Tellibaba tatlısı hazırlanışı
Şerbeti için, su ve toz şekeri kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. Tereyağını eritin. Ayçiçeği yağı ile karıştırıp kadayıfın üzerine 3 yemek kaşığı kadarını ilave edip karıştırın. Derin bir kapta tereyağı, ayçiçeği yağı, kabartma tozu, yoğurt, sirke, tuz ve yumurtayı karıştırın. Ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar un ilave edip yoğurun. üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin. İç harcı için kadayıfı elinizle tel tel ayırın. Ceviz içi, pudra şekeri ve tarçını ilave edip harmanlayın. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp unladığınız tezgahta çay tabağından biraz daha büyük daireler açın. üzerine cevizli kadayıf ilave edip yuvarlak şekilde kapatın. Malzemenin hepsini aynı şekilde hazırlayıp birleşim yerleri altta kalacak şekilde yağladığınız fırın tepsisine dizin. üzerine birer badem yerleştirin. önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Şerbeti iyice çekince servis yapın.
Alintidir ...
Tellibaba tatlısı malzemeleri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
125 gr tereyağı
1.5 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı yoğurt
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için
250 gr tel kadayıf
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
Yarım limon
Üzeri için
Badem
Tellibaba tatlısı hazırlanışı
Şerbeti için, su ve toz şekeri kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. Tereyağını eritin. Ayçiçeği yağı ile karıştırıp kadayıfın üzerine 3 yemek kaşığı kadarını ilave edip karıştırın. Derin bir kapta tereyağı, ayçiçeği yağı, kabartma tozu, yoğurt, sirke, tuz ve yumurtayı karıştırın. Ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar un ilave edip yoğurun. üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin. İç harcı için kadayıfı elinizle tel tel ayırın. Ceviz içi, pudra şekeri ve tarçını ilave edip harmanlayın. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp unladığınız tezgahta çay tabağından biraz daha büyük daireler açın. üzerine cevizli kadayıf ilave edip yuvarlak şekilde kapatın. Malzemenin hepsini aynı şekilde hazırlayıp birleşim yerleri altta kalacak şekilde yağladığınız fırın tepsisine dizin. üzerine birer badem yerleştirin. önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Şerbeti iyice çekince servis yapın.
Alintidir ...