Tekirdağ Çılbırı

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
387149350486.jpg




Tekirdağ Çılbırı

350 gram kıyma
1 demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım kg yoğurt
3 diş sarmısak
4 su bardağı su
5 çorba kaşığı sirke
6 adet yumurta
2 çorba kaşığı margarin
Pulbiber, tuz, karabiber

YAPILIŞI:

Tavaya aldığınız kıymanın rengi dönene kadar kavurun. Sonra ince kıyılmış taze soğanı katın ve kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatıp ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip servis tabağına alın. Yoğurt ve dövülmüş sarmısağı bir kasede karıştırıp kıymanın üzerine gezdirin. Diğer tarafta suyun içine sirke katıp kaynatın. Kaseye kırdığınız 1 adet yumurtayı şeklini bozmadan kaynayan sirkeli suyun içine yavaşça kaydırın. Arkalı önlü pişirdiğiniz yumurtayı bir kevgir ile sudan alıp sarmısaklı yoğurdun üzerine yayın. Diğer yumurtaları da aynı şekilde pişirin. Kızdırılmış pulbiberli margarini yumurtaların üzerine gezdirin ve servis yapın.



Alıntı

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst