Tavuklu Yaz Türlüsü

nk83

࿐*⁀➷
Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.665
Tepki
86.099
Puan
113
Konum
✩Yazar Odası✩
995EE870E1186F17B65ACA1566F3BA.jpg


Tavuklu Yaz Türlüsü
Malzemeler,

250 gram tavuk göğüs eti
4 adet patlıcan
2 adet paprika biber
2 adet sarı dolmalık biber
2 adet sakız kabak
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı su
Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı,

Patlıcan ve kabakların kabuklarını alacalı soyun.

Paprika biber, dolmalık biber, soğan, tavuk eti, kabak ve patlıcanı küp şeklinde doğrayın.

Orta boy tencereye zeytinyağını alıp kızdırın.

Tavuk etlerini tencereye alıp rengi değişene kadar kavurun.

Soğanı ilave edip kavurmaya devam edin.

Paprika, dolmalık biber, kabak ve patlıcanı tencereye ekleyip rengi değişene kadar kavurun.

Su, tuz, karabiber, kekiği tencereye ilave edin.

Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 45 dakika pişirin.

Sıcak olarak servis yapın.

Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst