Tavuklu Yaz Türlüsü

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.293
Tepki
83.530
Puan
113
Konum
İstanbul
995EE870E1186F17B65ACA1566F3BA.jpg


Tavuklu Yaz Türlüsü
Malzemeler,

250 gram tavuk göğüs eti
4 adet patlıcan
2 adet paprika biber
2 adet sarı dolmalık biber
2 adet sakız kabak
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı su
Damak tadınıza göre tuz

Hazırlanışı,

Patlıcan ve kabakların kabuklarını alacalı soyun.

Paprika biber, dolmalık biber, soğan, tavuk eti, kabak ve patlıcanı küp şeklinde doğrayın.

Orta boy tencereye zeytinyağını alıp kızdırın.

Tavuk etlerini tencereye alıp rengi değişene kadar kavurun.

Soğanı ilave edip kavurmaya devam edin.

Paprika, dolmalık biber, kabak ve patlıcanı tencereye ekleyip rengi değişene kadar kavurun.

Su, tuz, karabiber, kekiği tencereye ilave edin.

Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 45 dakika pişirin.

Sıcak olarak servis yapın.

Alıntı
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.293
Tepki
83.530
Puan
113
Konum
İstanbul
Bende severim türlü falan hem yapmasıda zevkli rengarenk :catalbicak:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst