Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Tavuklu tantuni

Konu, 'Et ve Tavuk yemekleri' kısmında Teyzos tarafından paylaşıldı.

  1. Teyzos

    Teyzos Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    30 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    2.609
    Beğeniler:
    4.031
    [​IMG]

    Tavuklu tantuni

    Malzemeler:

    *3 adet yeşil biber

    *4 adet tavuk pirzola

    *1 adet kuru soğan

    *3 adet sarımsak

    *2 adet lavaş

    *Yarım çay bardağı sıvı yağ

    *2 çay kaşığı tuz

    *1 çay kaşığı karabiber

    *1 çay kaşığı kimyon

    *1 çay kaşığı toz biber

    *1 çay kaşığı kekik

    yeni-yemekler-010.jpg

    Garnitür için malzemeler:

    *Yarım demet maydanoz

    *2 domates

    *1 adet kuru soğan

    *2 çay kaşığı sumak

    Nasıl hazırlanır?

    Öncelikle tavuk pirzola küçük parçalara ayrılıp sotelenir. Suyunu çektikten sonra sıvı yağ eklenir. Ardından temizlenip küp küp hazırlanmış olan soğan ve yeşil biberler tencereye eklenir. Sotelemeye devam edilir. Et suyunu çektikçe sonra ara ara su ilavesi yapabilirsiniz. Pişmesine yakın tüm baharatlar ve tuz ilave edilip kapatabilirsiniz. İç harç hazırlandıktan sonra lavaşların arasına harçtan ve garnitürden istediğiniz kadar koyarak çocuklarınıza servis edebilirsiniz. Yanına güzel bir ayran ile son derece sağlıklı bir lezzet olacağından eminim.
     
    mügü bunu beğendi.