Tavuklu Mantı Böreğim (Hazir YUFKA tarifleri yarışmasının birincisi )

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Malzemeler
• 4 yufka
• 2 Tavuk göğüs
• Sıvıyağı (yufkaları yağlamak için)
• karabiber, tuz
• Yoğurt (dilediğiniz miktarda)
• 3 diş sarımsak (ezilmiş)
• 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı (biberi kızdırmak için)

Yapılışı
Tavukları tencereye koyup üzerlerini kaplayacak kadar su doldurun ve haşlayın. Haşlandıktan sonra tavukları didip bir tabağa koyun. Tuz ve karabiberle de harmanlayı unutmayın. Tavuk suyunu da kapağı açık bırakarak soğumaya bırakın.

Fırın tepsisini biraz sıvıyağı ile yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye serip üzerine fırça ile veya eliniz ile sıvıyağı sürün, sonra ikincisini serip aynı işlemi yapın. ikinci yufkadan sonra, yufkaların üzerine iç malzemeyi yayın. İç malzemeyi koyduktan sonra üstüne 3. yufkayı yine yağlayarak serin ve 4.süne de aynısını yapıp yağlayın ve işlemi sonlandırın. Artık börek fırına girmeye hazır.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dk kadar pişirin. Börek fırından çıkar çıkmaz kenarda soğumuş olan tavuk suyundan yaklaşık 3 veya 4 su bardağı kadar tavuk suyunu üzerine döküp sıvıyı emmesini sağlayın. Burada önemli olan böreğin sıcak, tavuk suyunun da soğuk olması.

Bu işlem bittikten sonra sarımsak eklediğiniz yoğurdu böreğin üzerine dökün, en üstüne de zeytinyağında kızdırılmış kırmızı pul biberi gezdirin.

Afiyet olsun:hhhhhh:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
2s6wk6u.jpg


125ia9x.jpg
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Arişim elleirne sağlık bitanem,tekrar tebrik ederim seni
börekte yeni bi çığır açtın:D

iLK DEFA YOĞURTLU Bİ BÖREK GÖRÜYORUM,İLK FIRSATTA DENİCEM SAĞOL CANISI:eek:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Arişim elleirne sağlık bitanem,tekrar tebrik ederim seni
börekte yeni bi çığır açtın:D

iLK DEFA YOĞURTLU Bİ BÖREK GÖRÜYORUM,İLK FIRSATTA DENİCEM SAĞOL CANISI:eek:

:kptmya:

Kızım sosyete mantısının yandan yemişi bu:D:D

Tavsiye ederim harika oluyor:eek:

Biz 2 kişi koca tepsiyi yedik:utandim:

Sağol bidenem:hhhhhh:
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
-hmm-hmm-hmm
yapan ellerin dert görmesin tatlim
tekrar ellerine saglik
görüntü ve sunum cok güzel
ben tavuk eti ve tavuk suyunu biraz agir buluyorum kendi damagima
ama insaallah özel misafirlerim icin deneme imkanim olur
-hmm-hmm-hmm
 

güllerdiyari

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.132
Tepki
2.410
Puan
113
Yaş
50
Konum
isvicre
Arinam ortagim tekrar tebrik ederim canim:eek:
ellerine emgine saglik:eek:
bu tarz bir börek hic yapmadim yemedim ama ilgimi cekti deniycem mutlaka:hhhhhh:
denedigimde burada paylasirim:eek:
zaten burayi bunu icin cok seviyorum yeni yeni tatlar lezzetler ögreniyoruz sizlerin sayenizde:hhhhhh:
 

-sumeyye

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
5.598
Tepki
4.992
Puan
113
Yaş
45
Konum
İstanbul
emeğine sağlık canım çok güzel bir görünüm var eminim tadı da öyledir ellerin kolların dert görmesin canım
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
-hmm-hmm-hmm
yapan ellerin dert görmesin tatlim
tekrar ellerine saglik
görüntü ve sunum cok güzel
ben tavuk eti ve tavuk suyunu biraz agir buluyorum kendi damagima
ama insaallah özel misafirlerim icin deneme imkanim olur
-hmm-hmm-hmm

Sağol birtanem:eek:
Umarım bu tarifle düşüncen değişir canım. -hmm

Arinam ortagim tekrar tebrik ederim canim:eek:
ellerine emgine saglik:eek:
bu tarz bir börek hic yapmadim yemedim ama ilgimi cekti deniycem mutlaka:hhhhhh:
denedigimde burada paylasirim:eek:
zaten burayi bunu icin cok seviyorum yeni yeni tatlar lezzetler ögreniyoruz sizlerin sayenizde:hhhhhh:

:eek: :eek:

Sağol bitanem.:utangac: Benim de ilk yapışımda bitanem. Aslında nasıl olcağı konusunda en ufak bir fikrim yoktu; ama eşim de ben de çok beğendik. Değişik bir tat. Mutlaka dene:utangac:

emeğine sağlık canım çok güzel bir görünüm var eminim tadı da öyledir ellerin kolların dert görmesin canım

Sağol bitanem. Keşke imkanım olsa sizlere de tattırabilseydim:eek:
 

nazoeren

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.611
Tepki
2.261
Puan
113
Konum
...
ariş nettin ariş???eline sağlık canım,gerçekten görüntü nefiss.:catalbicak::catalbicak:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Teşekkür eerim canım:hhhhhh:
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Teşekkürler kızlar. :huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst