Tavuklu Kapama

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
kapama3.JPG

Eskisehir yoresine ait bir kapama
MALZEME:


6 adet tavuk incik
2 su bardağı pirinç
6 su bardağı soğuk su
1 çorba kaşığı margarin
tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
1. tavukları güzelce yıkadıktan sonra soğuk suyu ve tavukları düdüklüye yerleştirin. 1 tatli kaşığı tuz ilave edin . Düdüklüde 30 dakika kaynatın.
2. pirinci yıkayın.
3. tepsiyi ocağın üstüne alın margarini şeffaflayana kadar eritin. Pirinci tepside 4-5 dakika kadar kavurun. Yarım tatlı kaşığı kadar tuz ve 1 silme çay kaşığı kadar karabiber ilave edin. Her yere eşit kalınlıkta tepsiye pirinci düzeltin.
4. haşlanmış olan tavukaları aralıklı olarak tepsideki pirinçlerin üzerine yerleştirin.
5. 4 su bardağı sıcak tavuk suyunu tavuk parçalarının üzerinden yavaş yavaş tepsiye dökün.
6. 200 derece sıcaklıkta 35 dakika kadar ( pirinciler suyunu cekesiye kadar ) pişirin.
7. Fırını kapatıp 15-20 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sıcak olarak servis yapın.


Afiyet olsun.

Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst