Tavuklu Börek
4-5 Yufka
2 adet tavukgöğsü
3 adet sivribiber
1 adet kırmızıbiber
1 büyük soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz-karabiber-karabiber-pulbiber isteğe göre kimyon
Sosu için :1 yemek kaşığı yoğurt,2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak),yarım su bar. süt,yarım çay bardağı sıvıyağ iyice çırpılır.
Hazırlanışı : İçi hazırlamak için önce soğanlar ve biberler incecik doğranır az yağda kavrulur.Kavrulmuş soğanlara 1 tatlı kaşığı domates salçası eklenip karştırılır.Tavuk etleri küçük küpler halinde doğranır soğanlara eklenir ve hızlı ateşte suyunu çekene kadar karıştırılarak pişirilir tuzu baharatı eklenip soğumaya bırakılır.
Yufkalar istediğiniz büyüklüğe göre ikiye yada tercihen dörde bölünüp fırçayla her yerine gelecek şekilde sos sürülür ve tavuklu karışımdan konup katlanır (sosu kat yerlerine de sürün) en üstü için yumurta sarısına kalan 1-2 kaşık sos eklenip böreklerin üzerine sürülür 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.