Tavuğu temizledikten sonra 2 litre suda haşlayın. Haşladığınız tavuğun suyunu ayrı bir kaba koyun. Pirinci yıkadıktan sonra tavuk suyunda haşlayın. Diğer taraftan soğumuş tavuğu kemiklerinden ayırarak parçalara bölün. Domatesleri, salatalıkları dilimler halinde kesin. Tuz, yağ, biber ve sirkeyi karıştırarak salatanın sosunu hazırlayın. Tavuk parçalarını bir tabağa yerleştirdiktan sonra üzerine pirinci dökün. Domates, salatalık ve yeşil biberleri dizip, sosu da ilave ederek soğuk olarak servis yapın…
6
kişilik
75 dakika
Türkiye
Malzemeler
1 adet tavuk
1 su bardağı pirinç
2 salatalık
2 sivri biber
2 domates
4 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
6
kişilik
75 dakika
Türkiye
Malzemeler
1 adet tavuk
1 su bardağı pirinç
2 salatalık
2 sivri biber
2 domates
4 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber