Tavuk Salatası

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.405
Puan
113
Tavuğu temizledikten sonra 2 litre suda haşlayın. Haşladığınız tavuğun suyunu ayrı bir kaba koyun. Pirinci yıkadıktan sonra tavuk suyunda haşlayın. Diğer taraftan soğumuş tavuğu kemiklerinden ayırarak parçalara bölün. Domatesleri, salatalıkları dilimler halinde kesin. Tuz, yağ, biber ve sirkeyi karıştırarak salatanın sosunu hazırlayın. Tavuk parçalarını bir tabağa yerleştirdiktan sonra üzerine pirinci dökün. Domates, salatalık ve yeşil biberleri dizip, sosu da ilave ederek soğuk olarak servis yapın…
6
kişilik

75 dakika

Türkiye


Malzemeler

1 adet tavuk
1 su bardağı pirinç
2 salatalık
2 sivri biber
2 domates
4 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst