Tavuk Pişirirken Neler Yapmalı?

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Tavuk pişirirken birkaç küçük detaya dikkat edersek, tavuk yemeklerimiz çok daha lezzetli ve sağlıklı olabilir. İşte dikkat edilmesi gerekenler ve pratik fikirler;

tavuk6.jpeg


*Tavuk pişirirken, suyuna birkaç damla limon sıkarsak daha lezzetli olur, aynı zamanda daha da kolay pişer.

*Eğer tavuğu fırında pişiriyorsak, içinin iyice pişmesi ve dışının da yanmamasını istiyorsak, tavuğun göğsü alta ve sırtı da üste gelecek şekilde

tavuk2.jpeg


*Fırında pişirdiğiniz tavuğu hemen tüketmeyecekseniz, üzerine limon suyusürerek kurumasını önleyebilirsiniz. Alüminyum folyoya sararaksağlayabilirsiniz.

*Tavuğu haşlarken, haşladığımız suyun içine bir diş sarımsak atarsak, çok lezettli bir tavuk elde edebiliriz.

tavuk3.jpeg


*Tavuğu fırında yapacaksak eğer, fırın tepsisinin tavuktan çok büyük fırına yerleştirmeliyiz. ve margarin da yumuşak kalmasını olmamasına özen göstermeliyiz. Böylelikle eriyen yağlar boş kısımlara akıp yanmaz ve boşa gitmez.

tavuk5.jpeg


*Tavuk alırken, nasıl pişireceğinizi düşünüp de alın. Örneğin, tavuğu fırında pişirecekseniz muhakkak yağlı olmalıdır ki kurumasın. Eğer haşlayacaksanız da yağsız olması daha doğru olacaktır.


Bu pratik fikirlerle tavuk yemekleriniz artık çok daha lezzetli olacak, hepinize afiyet olsun! :)


Alıntıdır!

 

civan arda

Daimi Üye
Katılım
4 Aralık 2009
Mesajlar
292
Tepki
261
Puan
63
Yaş
40
Konum
istanbul
güzel bilgiler canım sağol ben tavuğu çok severi özellikle sarımsak olayı çok güzelmişşş
 

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
tavuk hastası bırı olaraktan cok tesekkur ederım
dunyada bıkmadan her gun yıyebılıcegım tek nımet herhalde:D
 

-sumeyye

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
5.598
Tepki
4.992
Puan
113
Yaş
45
Konum
İstanbul
-hmm emeğine sağlık canım çok güzel pratik bilgiler verdin için teşekkürler canım
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Rica ederim canlarım-hmm

Essecim ben de tavuk canavarıyım:) O olmadan napardık bilmiyorum:D

Ben genelde ya fırında ya da tavada kızartarak yapıyorum tavuğu; ama her daim sarımsaklı sosta bekletip o şekilde yaparım. Gerçekten çok güzel bir tadı oluyor.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst