Tavuk pişirirken birkaç küçük detaya dikkat edersek, tavuk yemeklerimiz çok daha lezzetli ve sağlıklı olabilir. İşte dikkat edilmesi gerekenler ve pratik fikirler;
*Tavuk pişirirken, suyuna birkaç damla limon sıkarsak daha lezzetli olur, aynı zamanda daha da kolay pişer.
*Eğer tavuğu fırında pişiriyorsak, içinin iyice pişmesi ve dışının da yanmamasını istiyorsak, tavuğun göğsü alta ve sırtı da üste gelecek şekilde
*Fırında pişirdiğiniz tavuğu hemen tüketmeyecekseniz, üzerine limon suyusürerek kurumasını önleyebilirsiniz. Alüminyum folyoya sararaksağlayabilirsiniz.
*Tavuğu haşlarken, haşladığımız suyun içine bir diş sarımsak atarsak, çok lezettli bir tavuk elde edebiliriz.
*Tavuğu fırında yapacaksak eğer, fırın tepsisinin tavuktan çok büyük fırına yerleştirmeliyiz. ve margarin da yumuşak kalmasını olmamasına özen göstermeliyiz. Böylelikle eriyen yağlar boş kısımlara akıp yanmaz ve boşa gitmez.
*Tavuk alırken, nasıl pişireceğinizi düşünüp de alın. Örneğin, tavuğu fırında pişirecekseniz muhakkak yağlı olmalıdır ki kurumasın. Eğer haşlayacaksanız da yağsız olması daha doğru olacaktır.
Bu pratik fikirlerle tavuk yemekleriniz artık çok daha lezzetli olacak, hepinize afiyet olsun!
Alıntıdır!
*Tavuk pişirirken, suyuna birkaç damla limon sıkarsak daha lezzetli olur, aynı zamanda daha da kolay pişer.
*Eğer tavuğu fırında pişiriyorsak, içinin iyice pişmesi ve dışının da yanmamasını istiyorsak, tavuğun göğsü alta ve sırtı da üste gelecek şekilde
*Fırında pişirdiğiniz tavuğu hemen tüketmeyecekseniz, üzerine limon suyusürerek kurumasını önleyebilirsiniz. Alüminyum folyoya sararaksağlayabilirsiniz.
*Tavuğu haşlarken, haşladığımız suyun içine bir diş sarımsak atarsak, çok lezettli bir tavuk elde edebiliriz.
*Tavuğu fırında yapacaksak eğer, fırın tepsisinin tavuktan çok büyük fırına yerleştirmeliyiz. ve margarin da yumuşak kalmasını olmamasına özen göstermeliyiz. Böylelikle eriyen yağlar boş kısımlara akıp yanmaz ve boşa gitmez.
*Tavuk alırken, nasıl pişireceğinizi düşünüp de alın. Örneğin, tavuğu fırında pişirecekseniz muhakkak yağlı olmalıdır ki kurumasın. Eğer haşlayacaksanız da yağsız olması daha doğru olacaktır.
Bu pratik fikirlerle tavuk yemekleriniz artık çok daha lezzetli olacak, hepinize afiyet olsun!
Alıntıdır!