Tavuk Budu Poğaça
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
1/2 paket yaş maya
3.5, 4 su bardağı un
İç harcı :
300 gr. küçük doğranmış tavuk göğsü
5 adet mantar
1 adet soğan
25 gr. margarin
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine :
1 yumurta beyazı
Galeta unu
Yapılışı :
Mayayı 1 su bardağı ılık suda eritin. Hamur yoğurma kabına, mayalı suyu, sütü, sıvı yağı, yumurta sarısını ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini streç filme kapatarak 40 dk mayalanmaya bırakın.
İç harcı için, mantarı yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayıp teflon tavaya koyup orta ateşte bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Margarini ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Küçük doğranmış tavuk göğsünü, baharatları ve tuzu ekleyip suyunu çekinceye kadar arada karıştırarak pişirip soğumaya bırakın.
Mayalanan hamurdan mandalina kadar parçalar koparıp, tavuklu harçtan koyup tavuk budu şekli verip, pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Tepsideyken 20 dk daha mayalandırıp, üzerlerine yumurta beyazı sürüp galeta unu serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet bal şeker olsun.
Alıntıdır...