Tavuk Budu Poğaça

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.298
Tepki
83.537
Puan
113
Konum
İstanbul
tavukbudupoaa.jpg


Tavuk Budu Poğaça

1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
1/2 paket yaş maya
3.5, 4 su bardağı un

İç harcı :
300 gr. küçük doğranmış tavuk göğsü
5 adet mantar
1 adet soğan
25 gr. margarin
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine :
1 yumurta beyazı
Galeta unu

Yapılışı :

Mayayı 1 su bardağı ılık suda eritin. Hamur yoğurma kabına, mayalı suyu, sütü, sıvı yağı, yumurta sarısını ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini streç filme kapatarak 40 dk mayalanmaya bırakın.

İç harcı için, mantarı yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayıp teflon tavaya koyup orta ateşte bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Margarini ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Küçük doğranmış tavuk göğsünü, baharatları ve tuzu ekleyip suyunu çekinceye kadar arada karıştırarak pişirip soğumaya bırakın.

Mayalanan hamurdan mandalina kadar parçalar koparıp, tavuklu harçtan koyup tavuk budu şekli verip, pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Tepsideyken 20 dk daha mayalandırıp, üzerlerine yumurta beyazı sürüp galeta unu serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet bal şeker olsun.

tavuklupogaca2mx5.jpg


tavuklupogaca3eb7.jpg

Alıntıdır...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Çok güzel olmuş bu. Yemekli misafirler için çok şık bir sunum olur -hmm
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
gercekten misafirlere cok yakisir görünüm süper-hmm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst