Tatar sosu-resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
TATAR SOSU
seffaf.gif




tatar_sosu_tarifi.jpg
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler:
2 yumurtanin sarisi
1 kati pismis yumurta
1 su bardagi zeytinyagi
yarim limonun suyu
1 tatli kasigi hardal
5-6 dal maydonoz
1 kornison
2 sap yesil sogan
yeteri kadar tuz
TARIFI:
2 yumurtanin sarisi1 tutam tuz ve yarim limonun suyu büyük bir porselen kaseye konur ve yumurta tel ile çirpilarak birbirine iyice yedirilir.Sonra kaseiçinde kaynaar su bulunan hafif atesteki derince bir tepsinin içine oturtulur(sukaseinin agzindan en az bir parmak asagida olmalidir).Yumurta sarilari koyulasincaya kadaryani 2 dakikaçirpilmaya ara vermeden karisim pisirilir.Sonra kase sicak sudan alinir ve içinde soguk su bulunan bir kabin içine oturtulur. Daha sonra zeytinyagi yavas yavas ilave dilerek çirpilmakta olan karisima yedirilir.(yagin donmus veya çok soguk olmamasina dikkat edilmelidir yoksa mayonez bozulur). Sonra bu mayoneze çok küçük parçalar halinde kesilmis yumurtahardalçok ince kiyilmis yesil soganmaydanoz ve ince ince kesilmis kornison katilir. Iyice karistirilir ve reçetelerdeki tariflere uyulup yemeklerde sos olarak kullanilir.

alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst