Tart Tarifleri Oylarinizi Bekliyor Hanimlar

EN LEZZETLI TART TARIFINI SIZ BELIRLEYIN

• Kullanılan toplam oy
    38

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
birbirinden lezzetli ve görsel tart tarifleri karsinizda

katilan emek harcayan tüm hamarat arkadaslarima tsk ürü bir borc bilirim

mutfaklarindaki hünerlerini sergilemisler masaallah

OYLARINIZI bekliyoruz hanimlar

birinciyi belirlemek sizin elinizde

bu yarismalarda hirs yok
kiskanclik yok
cekisme yok

maksat ortada eglenmek
vakit gecirmek
eglenirken yeni yeni tarifler ögrenmek

sonuncu olsak da ucunda ölüm yok
birinci olsakta ucunda büyük bir ödül yok

elbet taclanmak isteriz
ama keyifle zevkle neseyle birlikte olmakta önemli

buarada Hamileler Ve AS erenlerden özür diliyerek

yarismamiza START veriyorum

son oy kullanma günü:17.01.2011

NOT:lütfen kimse kendini yada tanidigini desifre etmesin
aksi taktirde diskualifiye olur

KIME NEDEN OY VERDIGINIZI YAZABILIR
GÜZEL YORUMLARDA BULUNABILIRSINIZ

SIMDIDEN HERKEZE ILGI VE ALAKASI ICIN
TÜM KALBIMLE TSK EDERIM:incim:

OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
1.HAMARAT ADAYIMIZ VE TARIFI

MUHALLEBILI HAVUCLU TART

Uploaded with

Tart hamuru
125gr yumuşak margarin
Yarım çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
Vanilya-Kabartma tozu
2,5 su bardağı un

Muhallebisi
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
Vanilya

Havuçlu iç
2 büyük havuç (rende)
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı fındık yada ceviziçi

Yapılışı
Havucu şekerle kavurun suyu bitince fındıkiçi yada ceviziçini koyun.Muhallebi için tüm malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin en son vanilya ekleyin.Tartın malzemelerini yoğurup yağlanmış küçük tart kalıplarına paylaştırın kürdanla delikler açıp önce muhallebiden koyun sonra şekerli havucu koyup üzerine kalan hamurdan kafes yapın 180 derecelik fırında pişirin.Pudra şekeri serperek servis yapın.

Not :Havuç yerine balkabağı yada elma gibi malzemeler koyabilirsiniz...

OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
2.HAMARAT ADAYIMIZ VE TARIFI

MILFÖY HAMURLU ELMALI KAYISILI TART

Uploaded with

oncelikle 3 adet kayisimizi yumusamasi icin sicak suyun icine birakiyoruz,,,,,

basliyoruz tartimiza,,,,,

malzemeler...hamuru icin,,,
5 yaprak milfoy hamuru,

kremasi icin,,
75 gr margarin
1 adet vanilya sekeri
2 cay bardagina yakin un
5 corba kasigi toz seker
yarim litre sut,,,

harci icin,,,
3 adet elma
3 adet kayisi
yarim su bardagi toz seker
1 cay kasigi tarcin,,,

ustu icin,,,

ben hazir kaymak kullandim,siz kendinizde yapabilirsiniz,,,
ve file badem,
pudra sekeri,,,,

yapilisi,,,,
oncelikle tart kalibimizi yaglayip,
toz seker serpistiriyoruz,,,,
daha sonra milfoy hamurlarimizi yanyana koyup,merdane ile tart kalibi buyuklugunde aciyoruz,,hamuru kaliba guzelce yerlestirip,catalla herbir yerine delikler aciyoruz ve userine bi avuc nohut atip(kabarmamasi icin)175 dereceli firinda pisiriyoruz,,,hamurumuzu firindan cikarip sogumasi icin,rahat birakiyoruz:)

simdi kremayi yapalim,,,
margarini bi tencereye alalim,eriyince icine unumuzu katip ,karartmadan kavuruyoruz,daha sonra icine sut ve sekeri ilave edip koyulasana kadar kisik ateste devamli karistirarak pisiriyoruz,koyulasinca ocaktan alip icine vanilya sekerinide ilave edip iyice karistiriyoruz ve birazcik sogumasi icin onuda rahat birakiyoruz:)
ilindiktan sonra hamurumuzun ustune dokup(hepsini dokmesenizde olur,bi parmak kalinliginda olmasi yeter)buzdolabina iyice sogumasi icin kaldiriyoruz,,,,

bu sirada biz harcimizi yapalim,,,
3 adet elmamizi rendeliyelim,
icine daha onceden yumusamasi icin sicak suyun icine biraktigimiz kayisilarimizi istedigimiz buyuklukte dograyip ,elmalara katiyoruz,elma ve kayisimiza yarim bardak sekeride ilave edip suyunu cekip,kararana kadar pisiriyoruz,ocaktan alinca icine tarcin ilave ediyoruz,,,,bunuda sogumasi icin rahat birakiyoruz:)
soguduktan sonra tartimizin ustune guzelce yayiyoruz,,,,,(tamamen sogumasi lazim ama,yoksa ustundeki kaymak erir)

ve en son uzerine kaymak yayip,
catalla yollar ciziyoruz,,,biraz file badem serpip,pudra sekeride serpince tartimiz hazir,,,,
afiyet bal seker olsun,,,,:kahve:

OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
3.HAMARAT ADAYIMIZ VE TARIFI

NAR VE KIVILI TART

Uploaded with

Uploaded with

Malzemeler:
1.2adet yumurta
2.1çay bardağı süt
3.1çay bardağı toz şeker
4.2buçuk çaybardağı un
5.Kivi ve nar
6.Bir paket puding ve ikibuçuk bardak süt (pudingi pişirmek için)
7.Tart jölesi ve kabartma tozu

Yapılışına gelince:
Bütün malzemeleri kabın içine alıyoruz ve mikserle iyice çırptıktan sonra kalıbımıza alıyoruz benim tart kalıbım yoktu bu yüzden bende borcam tepsimle yaptım daha sonra karışımı kalıbımıza döküyoruz ve 170 derecede 25 dakika pişiriyoruz tartımız fırında pişerken tencerede pudingimizi tarifine göre pişiriyoruz ben vanilyalı puding tercih ettim tartımız da piştikten sonra kalıptan çıkarıp düz bir tabağa alalım ve sırasıyla önce pudingi daha sonra da hazırladığımız kivi ve narları bir güzel dizelim daha sonra hazırladığımız tart jölemizide ortasından başlayarak meyvelerimizin üzerine gezdirelimdolapta soğumaya bırakalım ve dilimleyerek servis yapalım
Afiyet Olsun

OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
4. HAMARAT ADAYIMIZ VE TARIFI

STROSELKUCHEN

Uploaded with

malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvıyağ

yapılışı: sırayla bütün malzemeleri karıştır üzerine elma rendeleyip biraz ceviz ile karıştır biraz tarçın ve şeker serp bu karşımdan hamurun üzerine yay.önceden pasta hamurundan 4 kaşık ayır un ile karıştır sert bir hamur haline getir buzlukta biraz bekletip pastanın üzerine rendele ve pişir..

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
1.HAMARAT ADAYIMIZ VE TARIFI

MUHALLEBILI HAVUCLU TART

Uploaded with

Tart hamuru
125gr yumuşak margarin
Yarım çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
Vanilya-Kabartma tozu
2,5 su bardağı un

Muhallebisi
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
Vanilya

Havuçlu iç
2 büyük havuç (rende)
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı fındık yada ceviziçi

Yapılışı
Havucu şekerle kavurun suyu bitince fındıkiçi yada ceviziçini koyun.Muhallebi için tüm malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin en son vanilya ekleyin.Tartın malzemelerini yoğurup yağlanmış küçük tart kalıplarına paylaştırın kürdanla delikler açıp önce muhallebiden koyun sonra şekerli havucu koyup üzerine kalan hamurdan kafes yapın 180 derecelik fırında pişirin.Pudra şekeri serperek servis yapın.

Not :Havuç yerine balkabağı yada elma gibi malzemeler koyabilirsiniz...

Of ben bunu yapmak istiyorum. Bir bilene danışmak istiyorum.

Kürdan neden batırıyoruz:kptmya: İkincisi bende küçük tart kalıbı yok, büyük tart kalıbı var uyar mı:kptmya:

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.411
Kürdan bazı hamurlarda fazla kabarma yapmasın diye batırılır ama bilemedim o mantıklamı yapılmış yarışma bitsin öğreniriz artık sen büyük kalıba yap ne olcak büyük tartlarıda istersen küçük kalıpla yap bişeycik olmaz...

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
Kürdan bazı hamurlarda fazla kabarma yapmasın diye batırılır ama bilemedim o mantıklamı yapılmış yarışma bitsin öğreniriz artık sen büyük kalıba yap ne olcak büyük tartlarıda istersen küçük kalıpla yap bişeycik olmaz...

Tamam canımcım sağol. Bende batırayım bakalım:) Hayatımda ilk defa tart yapıcam da :ilknur::ilknur: Valla nasıl olcak meraktayım:kptmya: İnşallah elime yüzüme bulaştırmam. Ama o yapanı varya yakalasam öpücem:kptmya::kptmya: Canımı çektirtti sabah sabah :eek:lmaz:

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.375
Yarışmamız başlamış bile ne güzelllllll -kop-kophayırlı olsun yeni yarışmamız kızlar uffff yine hepsi harika görünüyor birinci adayın tarifi ve görünümü çok güzelllllllllll yapanın ellerine sağlık ikinci üçüncü dördüncü adaylarda çok güzelllll ufffff karasız kaldım yine yaa hangisine oy verem şimdik ben:dertli::dertli:

zuzu44

Daimi Üye
Tepki
8.685
bu arada ariş o tarta ben de bayıldım kafesli bende yapıcam zaten yapmak istiyodum nette tarifini görmüştüm ama kısmet olmadı yapmak neyse sonuçlar açıklansında alırız tarifini ....kişiden gerçi tahminim var ama sonuçlar açıklansın:kptmya:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
bu arada ariş o tarta ben de bayıldım kafesli bende yapıcam zaten yapmak istiyodum nette tarifini görmüştüm ama kısmet olmadı yapmak neyse sonuçlar açıklansında alırız tarifini ....kişiden gerçi tahminim var ama sonuçlar açıklansın:kptmya:

Ben valla kaafesle falan uğraşmadım şimdi. :kptmya: Direk üzerine elimde kalan hamurla bişiler yaptım :kptmya: Arinaca yani:kptmya::kptmya:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar