Tarhana

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.597
Tepki
85.926
Puan
113
Konum
✩Yazar Odası✩
4_2692011151010_29292.jpg


Tarhana

Gerekli Malzemeler:

500 gr kırmızı etli biber

500 gr soğan

750 gr domates

1 demet maydanoz

1 demet dereotu

750 gr süzme yoğurt

Yarım çay bardağı tuz

2 yemek kaşığı kırmızı pul biber

Un

Hazırlanışı:

Biber, soğan ve domatesleri mutfak robotundan geçirin. Geniş bir kaba alın. Maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Yoğurt, tuz ve pul biberi ekleyip karıştırın. Aldığı kadar unu ilave edip sert bir hamur yoğurun. Üzerini bezle kapatıp ılık bir yerde ekşimeye bırakın, iki gün sonra karışım su bırakacak. İlk günkü kıvamına gelmesi için un ilave ederek tekrar yoğurun. Hamurun ekşimesi yaklaşık 12 gün sürecek. Her sabah su bırakıp bırakmadığını kontrol edin. Su bırakırsa un ilave ederek yoğurun. Su bırakmadığı zaman tarhananız oldu demektedir.

Hamuru mümkün olduğu kadar parça parça koparıp kuru ve ılık bir yerde temiz bir bezin üzerine yayın. İlk ıslaklığı geçtikten sonra daha küçük parçalara ayırın. İki gün sonra mutfak robotundan geçirin ya da elinizle ufalayın. Bez torbada güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin.

ekolay
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.698
Tepki
7.441
Puan
113
Yaş
70
Konum
Kartepe
Emeğine sağlık yarın dönüyorum ilk işim tarhanamı yapmak kendim yapınca daha çok seviyorum
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst