
Tarhana
Gerekli Malzemeler:
500 gr kırmızı etli biber
500 gr soğan
750 gr domates
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
750 gr süzme yoğurt
Yarım çay bardağı tuz
2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Un
Hazırlanışı:
Biber, soğan ve domatesleri mutfak robotundan geçirin. Geniş bir kaba alın. Maydanoz ve dereotunu ince kıyın. Yoğurt, tuz ve pul biberi ekleyip karıştırın. Aldığı kadar unu ilave edip sert bir hamur yoğurun. Üzerini bezle kapatıp ılık bir yerde ekşimeye bırakın, iki gün sonra karışım su bırakacak. İlk günkü kıvamına gelmesi için un ilave ederek tekrar yoğurun. Hamurun ekşimesi yaklaşık 12 gün sürecek. Her sabah su bırakıp bırakmadığını kontrol edin. Su bırakırsa un ilave ederek yoğurun. Su bırakmadığı zaman tarhananız oldu demektedir.
Hamuru mümkün olduğu kadar parça parça koparıp kuru ve ılık bir yerde temiz bir bezin üzerine yayın. İlk ıslaklığı geçtikten sonra daha küçük parçalara ayırın. İki gün sonra mutfak robotundan geçirin ya da elinizle ufalayın. Bez torbada güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin.
ekolay