Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Taratorlu Kalamar Tava

Konu, 'Deniz ürünleri' kısmında nk83 tarafından paylaşıldı.

  1. nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.815
    Beğeniler:
    84.063
    [​IMG]

    Taratorlu Kalamar Tava

    Malzemeler:

    200 gram kalamar, 1 şişe soda, 2 paket kabartma tozu, 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz, kızartmak için sıvı

    Taratoru için:

    3 dilim ekmek için, 1 diş sarımsak,1 avuç ceviz

    Hazırlanışı:

    Derin bir kabın içine unu, kabartma tozu ve sodayı karıştırıp boza kıvamına getirin. Kalamarları dondurucudan alıp bu karışımın içine batırıp çıkartın. Kızgın yağın içine atıp 5 dakika kadar kızartın. Taratoru için ekmek içini ceviz vesarımsakla mutfak robotunda çekip biraz suyla inceltip sos kıvamına getirin. Kızarmış kalamarla birlikte servis yapabilirsiniz.

    ekolay