
Tane biberli karides
Malzemeler 6-8 adet büyük boy ayıklanmış karides 1 çay kaşığı üzüm sirkesi 2 yemek kaşığı soya sos 1 yemek kaşığı oyster sos (istiridye sosu) 1 yemek kaşığı mısır nişastası+2 yemek kaşığı soğuk su 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil 2 diş sarmısak 1/3 ölçü renkli tane biber 1 tutam tuz 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 ölçü/150 ml et suyu
Tarif Karidesler sirkeli kaynar suda 1 dakika haşlanır, süzülür ve soğuk su dolu bir kaba alınır. Böylece karidesler diri kalır. Soya sos, oyster sos, soğuk suda eritilmiş mısır nişastası, zencefil, biberler, tuz ve et suyu karıştırılır. Ezilmiş sarımsaklar hafif kızdırılmış sıvı yağda sotelenir ve soya sos karışımı ilave edilir. Sos koyulaşıp, şeffaflaşana kadar pişirilir.(yaklaşık 5 dakika) Haşlanmış karidesler soğuk sudan alınır ve sos ile 2-3 dakika sotelenir. Püf noktası: Sos koyu olursa su, sulu olursa bir miktar daha suda eritilmiş mısır nişatası ilave edilebilir. Mısır nişastası ilave edildiğinde, nişasta kokusu geçene kadar pişirilmelidir.
Alıntı