Tahinli Lokmalar(Kuru Baklava)-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre










Tahinli Lokmalar ( Kuru Baklava)

malzemeler ( yaklaşık 40 adet)


*12 yaprak hazır baklava yufkası
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı tahin
*2 yemek kaşığı tereyağı
*1 su bardağı fındık


yapılışı


*küçük bir tavada tereyağı eritilir ve soğutulur.1. yufkanın üzerine fırça yardımıyla hafif bir şekilde tereyağı sürülür.üzerine 2. yufka koyularak tekrar yağ sürülür.(tereyağını çok sürmeyiniz, hem diğer yufkalara kalmaz hemde çok ağır olur)


*3. yufka koyulur, üzerine önce 3 yemek kaşığı tahin sürülür sonra bol şeker serpilir ( yaklaşık 3 yemek kaşığı) en üstüne fındık serpilerek fotoğrafta ki gibi rulo yapılır ve verev şekilde kesilir.


*6 adet yufkadan yapılan tarif , borcamın yuvarlak, büyük boy tepsisine göre.Şuan okumakta olduğunuz tarif ise tam 2 katı :)


*yufkalar bitene kadar işlem tekrarlanır. (12 adet yufka için, işlem 4 kez tekrarlanıyor.)


*kesilen parçalar yağlanmamış tepsiye dizilir ve 180 c de ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.


*Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.


Şifa Olsun!


ALINTI

DSC_0491.JPG
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
denemek istedigim bir lezzet daha
cok merak ediyorum tadini
görüntü süper cünkü:catalbicak:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst